Ønsk tillykke med fødselsdagen og husk alt det andet også

Ønsk tillykke med fødselsdagen og husk alt det andet også

Det er så dejligt, når man er inviteret til fødselsdag, for så skal vennen eller familiemedlemmet fejres, og der skal råbes et højt tillykke med fødselsdagen!

Til en fødselsdag er det et must at medbringe en gave, og et velskrevet fødselsdagskort. Det kan for mange være svært, at finde på den helt rigtige tekst i kortet, og ender ofte bare med at skrive – Tillykke med fødselsdagen. Det er naturligvis bedre end slet ingen fødselsdagskort.

Nedenfor får du nogle rigtige gode ideer til, hvad du skal skrive i fødselsdagskortet, og hvilken tekst, der passer til formålet ud fra din relation til fødselaren.

Din relation til fødselaren

Når du skal i gang med at skrive et fødselsdagskort til fødselaren, skal du overveje, hvilken relation du og fødselaren har. Altså, hvor tætte er i? Det kan for eksempel være din bedste ven, en ven, partner, kollega, din søster, mor og far eller måske din nabo?

Det du skriver i fødselsdagskortet skal afstemmes med den relation i har. Det dur for eksempel ikke, at du skriver ”jeg elsker dig” til en nabo du har kendt i 2 uger eller tillykke med fødselsdagen til din partner du har kendt i 15 år – der skal altså lidt mere kærlighedsglimmer på.

Den nære familierelation

I et fødselsdagskort til for eksempel din mor, far, søskende eller andre nære personer skal teksten i kortet være baseret på 3 punkter:

  1. Kærlighed
  2. Et tillykke med fødselsdagen
  3. Bedste hilsner og lykke fremover

Et eksempel på sådan en tekst kunne se sådan ud:

Kære søde Mor

Jeg ønsker dig et stort tillykke med fødselsdagen!

Du er en smækker lækker mor, der fortjener den største kage med toppings i hele verden, og så lige en kæmpe krammer!

Hip hip Hurra Mutti… Jeg elsker dig.

Fødselsdagskram Søren

Vil du gerne skrive et langt kort kan du nævne et par eksempler på, hvorfor hun fortjener en kage med toppings (måske ligger der også en intern joke der skal nævnes her), og hvad der gør hende til en smækker lækker Mutti, du elsker.

Kæresten eller ægtefællen

I dette kort skal der selvfølgelig ønskes tillykke, og det skal indeholde oceaner af kærlighed, kram og hjerter. I dag skal din partner fejres og han eller hun skal være i centrum – giv den gas med kærlighedserklæringerne! Der skal ligges vægt på:

  1. Tillykke
  2. Beskrivelse af, hvorfor du er sammen med ham eller hende og nævn 2-3 ting, fødselaren gør, som du elsker.
  3. Sød lille intern humoristisk oplevelse må gerne nævnes (måske har hun ledt overalt i huset efter sin gave i flere dage, eller han til sin fødselsdag sidste år, spiste en fødselsdags muffin med papir på uden af bemærke det)

Hvis du er kvinde, så kan du sætte et læbestift-kys i kortet eller et lille pift parfume.

Her får du nogle engelske fødselsdagshilsner, som sikkert også kan inspirere.

En af vennerne

Sådan et fødselsdagskort må gerne indeholde sjove og sarkastiske bemærkninger, og naturligvis et tillykke med fødselsdagen.

Som ven kender du fødselaren på en anden måden end for eksempel den nære familie gør. I har måske festet til den lyse morgen, rejst rundt i verden, scoret damer, set mandestrip og bare haft det sjovt i alle mulige situationer.

I har sikkert oplevet mange fødselsdage sammen, og der må gerne nævnes et par sjove kommentarer. Det kan for eksempel være: ”Jeg har købt en lille ekstra ting til dig i år. Det er en spand, da du sidste år til din fødselsdagsfest brugte din seng til opkast-spand”.

Det formelle tillykke med fødselsdagen

Den meget neutrale og afdæmpet fødselsdagshilsen finder sted i fødselsdagskortet til din nabo eller kollega, du ikke har en tæt relation til, men et godt bekendtskab.

Her skal der ønskes tillykke med fødselsdagen, sendes de bedste ønsker for fremtiden, og takke for det gode kollega-og naboskab.

Nu har du fået et par ideer til, hvad du skrive i fødselsdagskortet ud fra din relation til fødselaren. Hvem skal du ønske tillykke med fødselsdagen næste gang?

Der er meget mere festlig inspiration her på siden!