Festen over alle fester - Tour de chambre

Festen over alle fester – Tour de chambre

Her kan du læse, hvad et tour de chambre er, og hvordan det afholdes. Derudover får du masser af gode ideer til, hvilke temaer sådan en fest kan indeholde.

Tour de chambre – hvad for noget?

Folk, der ikke kender til festen Tour de chambre, rynker nok lidt på øjenbrynene, når de hører om det første gang. Festen er yderst populær blandt unge, der bor på kollegie og i større bofællesskaber. Der med ikke sagt, at Tour de chambre ikke kan afholdes andre steder, for det kan det sagtens. Faktisk kan festen også afholdes blandt kolleger på arbejdspladsen eller til den årlige vejfest for alle naboerne.

Hvorfor festen hedder Tour de chambre vides ikke, men det kan have relation til cykelløbet Tour de france, og dermed leder tankerne hen pĂĄ det franske. Dog kan selve Tour de chambre ikke oversættes direkte fra fransk, hvor det vil give en nogle mening i forbindelse med en fest. Fænomenet om denne festtype blev rigtig populær i 1990’erne, og festtraditionen har holdt ved lige siden.

Ideen med et Tour de chambre

Denne type fest, går i sin enkelthed ud på, at besøge hinanden på hvert sit kollegieværelse og indtage en drink. Hvis der er 20 værelser på en kollegiegang, kan du nok regne ud, hvad alkoholpromillen siger derefter. Typisk, så står man selv for at give sit værelse et bestemt tema, og invitere alle sine rummies indenfor til en drink.

Oftest, så bliver man på hvert værelse i 20 minutter, og går derefter videre til næste. Når og hvis alle værelser nås inden alle deltagere går under (af alkohol), så fortsætter festen i fællesområdet.

Der er mange forskellige måder at afholde Tour de chambre på, men grundrammen omkring, at besøge hinanden og drikke en drink er fast.

Sådan kan festens forløb være

Du kan danne dig et overblik over, hvordan en Tour de chambre fest kan bygges op, ved at se følgende opdeling:

 • Fællesspisning i fællesrummet, hvor værelses-touren bestemmes
 • Touren starter
 • NĂĄr alle værelser har været besøgt, sĂĄ fortsætter festen i fællesrummet med eventuel natmad

Tidsrammen er svær at afgøre, da en værelsesfest pludselig kan tage lang tid.

Værelsestemaer

Det, der er med til at banke en fest op, og gøre den ekstra vild, er at holde et tema på sit værelse. Her kan du blive inspireret til forskellige værelsestemaer:

 1. Det gyselige, klamme og uhyggelige værelse, der er “pyntet” med blod, skeletter, edderkopper og smĂĄ skræmmende elementer. Server røde blodagtige drinks i hospitals blodposer
 2. Læser du til læge, så dekorer dit værelse som en operationsstue med drinks i sprøjter
 3. Find din indiske/tyrkiske sjæl frem og forvandel dit værelse til en vandpibe cafe, hvor der ryges æbletobak
 4. Velkommen til plejehjemmet – uha, der skal være nok af varme, siddepladser og kaffe med Baileys eller en gammel dansk. Glem ikke en tør smĂĄkage og klistret bolcher
 5. Fodboldstation. Hold et brag af et tema med foldbold musik, grønt græs og så en masse festglade roligans. Der serveres kolde bajere og måske en bette rød pølse.

I kan også som kollegiegang beslutte jer for et bestemt tema på forhånd, og så gå all in på det. Det kan for eksempel være et hospitalstema, hvor hvert værelse relaterer til det. Et værelse som skadestue, et som operationsstue, et som opvågning, et som intensiv osv. Dermed kan i aftale, hvem der har hvilket værelse.

Tour de chambre andre steder

Som tidligere nævnt, så kan en Tour de chambre fest sagtens holdes til vejfesten eller på arbejdspladen. Til vejfesten går naboerne fra hus til hus i stedet for fra værelse til værelse. På jobbet, kan fra kontor til kontor benyttes, men har i en sal, så kan den for eksempel inddeles i forskellige stationer.

3 regler du skal huske:

 1. Besøg din nabo
 2. Drik alkohol
 3. Gentag!

Her fĂĄr du opskrifter pĂĄ drinks til tour de chambre!