Tyroler kostume - sådan bliver du klar til oktoberfest

Tyroler kostume – sådan bliver du klar til oktoberfest

 

Et tyroler kostume bruges i forbindelse med tyroler fest eller tysk tema fest. Der kan også være andre anledninger til, at et tyroler kostumeskal luftes eller laves. Har du været til tyroler fest i Tyskland, også kaldet Oktober fest?

Hvis ikke, så er det en fest, der afholdes i slutningen af September indtil den første weekend i oktober. Dette arrangement finder sted i byen Munchen i Tyskland.

Oktober festen er en 16 dages lang festival, og er blevet et af de største events i verden. Over 5 millioner mennesker deltager, og traditionen stammer helt tilbage fra år 1810.

Dette event er siden hen blevet kopieret i mange afskygninger, og en fast del af traditionen er et tyroler kostume.

Men en anden vigtig ting omkring festivalen er den store indtagelse af øl. Dertil spises ‘Hendl’ som er kylling, Schweinebraten, stegt svin og würstel – pølse. Og så spilles der ellers op til dans. Gerne i form af live orkester, der blandt andet anvender harmonikaer, horn og orgel.

Du kan finde ideer til festen og opskrifter på Bilka`s hjemmeside. Følg link nedenfor og find inspiration til Oktoberfesten.

Tyroler kostume til kvinder

Sådan skal du se ud til festen, hvis temaet er tyroler party eller der står Oktoberfest på programmet:

En paryk med fletninger (eller flet dit eget, hvis det er langt og lyst), udgør det vigtigste af tyroler kostumer til kvinder. Gerne i en blond udgave, hvor du selvfølgelig afslutter looket med en rød læbestift, røde kinder og store lange øjenvipper.

En hvid skjorte: Gerne med flæse kanter. Tyroler kostumer er ofte nedringet, da traditionen er at vise bryst og kavaler gang.

 • Et corsage. Til at snøre tyroler kostumet godt ind om livet. Dette til at fremhæve kvindens bryst og hendes former.
 • Et stort skørt, der enten kort eller langt svanter om kvindens ben. Tyroler kostumer til kvinder er et skørt, med korset og skjorte.

Nogle iklæder sig netstrømper eller knæstrømper for at gøre outfittet lidt frækkere, og i anledningen er det helt legalt, at være let påklædt, snøret godt ind og vise ben. På den måde kommer du i den helt rette stemning, og påføre dig en anden rolle som udklædt.

Se eksempel i videoen her:

Tyroler kostume til mænd

 • Lederhosen, som buksen hedder, er standard tyroler kostumet for mænd, under oktober festen. Disse kan være korte, lange og i mangel på samme, udgøres af et par arbejdsbukser med seler. De traditionelle lederhosen er læder med seleremme der fastgør buksen til kroppen. Disse er tit dekoreret.
 • En hvid eller rødternet skjorte, under bukserne, er den traditionelle overbeklædning i tyroler kostumet.
 • En blød lille hat med fjer. Prikken over i’et i det perfekte tyroler kostume.

Køb et tyroler kostume

Hvis du ikke har mod på selv at lave dit tyroler kostume, kan du købe et. Vi har fundet frem til en række netbutikker, som sælger tyroler kostumer:

 • Temashop skilter med, at de tilbyder landets største udvalg af kostumer, og at de har 100 % prisgaranti.
 • Funidelia har kostumer i alle prisklasser og kvaliteter.
 • Billi-Billy ligger i den billige ende med 5 stjerner på Trust Pilot, og kan også anbefales.

Hvis du gerne vil have et kostume i god kvalitet til festen, som du enten ikke har råd til eller du ved du ikke kommer til at bruge igen, kan det være en mulighed lege et kostume.

Hvad med et Find Holger kostume, når tyroler kostumet er slidt op?

Leje af tyroler kostumer

Vi har fundet frem til nogle steder, hvor du kan leje kostumer til din næste fest.

Jylland

 • Alice Kostumeland er en fysisk butik i Aarhus, de tilbyder at levering og aflevering sker med post, hvis du ikke har mulighed for at afhente og aflevere kostumet i butikken.
 • I Kolding ligger Dronning Dorthea Teatret, her kan du leje forskellige kostumer. Et kostume koster 150 kr. at leje for en uge. Du skal komme forbi og prøve tøjet.

København

 • På Frederiksberg ligger Amorin Udlejning de skilter med at være at være Danmarks største udlejningsforretning. De har et stort udvalg i alle størrelser. Du kan prøve og afhente kostumerne i deres fysiske butik, men det er også muligt at bestille kostumerne online.

Fyn

Det gælder både for mænd og kvinder, at udklædning er grænseoverskridende. Men er du først kommet i humør, og har fået fat på de nødvendige dele af tyroler kostumet, kan spændingen løsrives og bekymringerne droppes.

Tyroler kostumer kan være et sjovt indslag i en tysk tema fest, eller hvis du skal til Oktoberfest enten i Danmark eller München. Du kan finde mere inspiration i artiklen Kostumer til voksne.

God fest!