White Russian drink – tag dit selskab på tur til Rusland med en White Russian opskrift

White Russian drink – tag dit selskab på tur til Rusland med en White Russian opskrift

 

White Russian opskrift. Det er obligatorisk pensum at kunne blande sin egen White Russian drink, hvis man vil tages alvorligt som bartender. Derfor kan du med fordel læse med videre, hvis dine evner endnu ikke er helt på plads.

Find en White Russian opskrift lige her.

White Russian drink – når der skal hygges med hvide russere

En White Russian drink er virkelig en særegen drink, men også meget almindelig på samme tid. Det er ikke hver dag, man blander mælk med alkohol – men i forbindelse med White Russians fungerer det bare som fod i hose.

Pas på med at drikke for mange i træk på kort tid, hvis ikke du kan mærke alkoholen. Mælken kan have den virkning, at du først mærker alkoholen senere, end du ellers normalt ville gøre ved indtagelse af andre drinks.

Er du fan af kultfilmen The Big Lebowski, har du sikkert prøvet at gøre The Dude bedriften efter, ved at blande din egen White Russian.

White Russian opskrift – så nemt er det

Tre ingredienser og is – så lidt skal der til, før du kan byde på hvide russere til dine gæster. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvor stærke de skal være. På en chillet hjemmeaften, går det nok an med noget mindre vodka, end hvis der skal være fest i gaden.

Ingredienser (til 1 person):

  • Isterninger – eventuelt knuste
  • ⅕ dl. kold vodka
  • ⅕ dl. kold kaffelikør – for eksempel kahlua
  • ¾ dl. kold sødmælk

Sådan gør du:

  • Dæk bunden af et glas med isterninger eller knust is.
  • Tilsæt vodka, likør og mælk.
  • Rør forsigtigt rundt med et sugerør.
  • Nyd din White Russian.

Sådan drikker du White Russians:

White Russians står godt til festlige lejligheder af mange slags

Drinken var egentlig ikke særligt populær og lidt gemt af vejen, da der pludselig skete noget i 1998. Filmen The Big Lebowski blev et kæmpe kulthit verden over.

I filmen møder vi en underlig og bøvet hovedperson ved navn The Dude, som bare elsker White Russians. The Big Lebowski indeholder endda en scene, hvor han selv blander en White Russian. Pludselig var drinken på alles læber.

White Russians var nu noget, som bartendere skulle genopfriske, hvordan man blandede. Sådan kan det gå, når populærkultur tager et produkt til sig. Ligesom med Nik & Jay og deres Blå Kings – men det er selvfølgelig en helt anden historie …

En White Russian drink kan du byde på ved mange lejligheder. Mange forbinder nok Rusland med noget koldt og vodka i spandevis. Ovenikøbet er en White Russian hvid som sneen – så associationerne gør den naturligt nok til en velegnet vinterdrink.

Om sommeren kan man dog godt blive træt af alle de søde og farvestrålende drinks, så her vil du også sagtens kunne finde denne White Russian opskrift frem. Der er flere måder at variere en White Russian på. Hvad med fløde i stedet for mælk?

Du kan også anvende skummetmælk i stedet for sødmælk, så kaldes drinken for en Anna Kournikova – efter den tidligere russiske tennisspiller.

Vi håber, denne White Russian opskrift vil bidrage til masser af fornøjelige stunder.