Winston Churchill tale – en overbevisende statsmand

Winston Churchill tale – en overbevisende statsmand

 

En af de største og vigtigste ledere Storbritannien nogensinde har haft, var premierministeren Winston Churchill. Ingen var i tvivl om, at der var vægt bag ordene, når man hørte Winston Churchill tale. Læs om at skrive en god tale her.

En historisk Winston Churchill tale satte ord på det forandrede Europa

2. Verdenskrig var slut og freden havde atter sænket sig over Verden og Europa i særdeleshed. Eller havde den?

Man havde vidt forskellige styreformer i Europa. I Vesteuropa gik man ind for frie demokratier – i Østeuropa havde kommunismen imidlertid vokset sig stor og stærk. Der var langt mellem de forskellige lande. Ikke i geografisk forstand, men i måden landende blev styret oppefra.

De kommunistiske lande i øst lukkede sig om sig selv. I en Winston Churchill tale fra 5. marts, 1946 udtalte han de berømte ord: Fra Stettin ved Østersøen til Trieste ved Adriaterhavet har et jerntæppe sænket sig over Europa. Herfra stammer betegnelsen jerntæppet fra.

En opdeling, der blev fortid, da først Berlinmuren faldt i 1989 og Sovjetunionen de følgende år faldt fra hinanden.

Hør talen her:

En overbevisende taler

Winston Churchill led faktisk i sine unge år af talebesvær. Hen ad vejen fik han dog bedre styr på sin læspen og blev en meget overbevisende taler. Churchill kunne i sine til tider meget lange taler overbevise sine tilhørere om vigtigheden af de emner, han omtalte.

Nogle af talerne har skrevet sig ind i historien over betydningsfulde Churchill taler. Han forstod at bruge sin stemmeføring på en måde, så ingen var i tvivl om, hvem der var på talerstolen.

Lyt med til denne Winston Churchill tale, der handler om vigtigheden af at kæmpe imod nazisternes invasion af Storbritannien:

Det er i sandhed vigtigt med kompetente ledere, når tingene brænder på. Winston Churchill bliver anset for en af de vigtigste modstandere mod nazismens udbredelse. Han formåede at få kampgejsten frem i den britiske hær – ikke mindst ved sine ikoniske taler.

Heavy metal-gruppen Iron Maiden har i øvrigt brugt et uddrag af en Winston Churchill tale som intro til nummeret Aces High.

Læs om at holde en fantastisk tale her.