Ideer og inspiration til en 30 års fødselsdag

Ideer og inspiration til en 30 års fødselsdag

 

Du kan afholde en 30 års fødselsdag på mange måder. De 30 år er den alder hvor man giver fødselaren peber, hvis han eller hun ikke er gift. Det er helt op til dig som 30 års fødselar, hvordan du vil fejres.

Måske skal det foregå stille og rolig med brunch og kagemand eller en abefest af rang.

30 års fødselsdag med Karaoke

Karaoke er en japansk tradition. Man lejer et anlæg som afspiller forskellige sanges melodier og viser teksten på en skærm. Der er tilsluttet en mikrofon, så den modige karaoke sanger kan høres i lokalet.

Melodien går i gang og på skærmen kører teksten, hvor du skal starte med at synge, når teksten markeres. Dette kan være til stor underholdning, for festens gæster. Japanerne dyrker det på barer og i rum, hvor man fx sidder som par og synger til hinanden.

Karaoke er sjovt og kan bruges af alle og gør kun fødselsdagen sjovere, når karaoke sangeren ikke helt rammer de rigtige toner i melodien.

30 års fødselsdag med firser tema

Skal du netop holde din 30 års fødselsdag, er du jo fra 80erne. Derfor ville det være ideelt, at holde en 80’er fest. Man kan enten vælge det cool og yuppieagtige stål og glas look eller gå efter IKEA-varianten, som er holdt i hvidt og lyseblåt og med små pyntegenstande overalt.

Endelig kan man også gå efter den mere alternative BZ/Punk stil holdt i mørke og dystre farver. Man kan finde sin bordherre/dame ved at have et billede af sig selv med fra dengang i 80’erne.

Du kan også lade mændene tage et billede med af deres idol fra dengang. Så kan pigerne vælge bordherre ud fra idolbillederne. Det er en god lille leg, at starte festen med og samtidig få rystet gæsterne sammen.

Andre lege der kan indgå i 80’er festen:

  • Kåre aftenens flotteste 80’er hår.
  • Yoyo – konkurrence: Hvem mestrer smukkest “jorden rundt”, “gå tur med hunden”, og “flugten over plankeværket”?
  • Man kan bede nogle af gæsterne forberede et indslag – det kan være en tale om hvem de kyssede med til “Careless Whisper” eller et musikindslag fra dengang.
  • Man kan kreere en lille quiz om 80’erne: personligheder, musik, politik, kultur m.v.
  • Eftersom 80’erme også bød på yuppiekulturen kunne man passende tage sig et slag socialklasse-matador
  • Musik quiz – med 80er Musik

Den populære mad i 80’erne

Maden var inspireret fra Frankrig og Italien, som fx avocado med rejer, kylling og hasselbagtekartofler, culottesteg, salat, bernaise sauce og pommes frites.

80’er looket hos pigerne

For pigernes vedkommende var det in med asymmetrisk hår og tøj, store øreringe, blå øjenskygge, cowboystøvler, miniskirts, bælter i alle mulige størrelser, neonfarver, pastelfarver, masser af plastikarmbånd i diverse neonfarver og pastelfarver, crepejern og crepe hår, overdimensionerede t-shirts.

Ja listen er lang og moderigtig!

Looket hos drengene

Mændene forsøgte sig også i en lille periode med øjenskygge, cowboybukser, helst Levi’s, Lacoste, Polo t-shirt, skakternet golftrøje i pastelfarver, Pringle-trøjer, Kappa-trøjer, sejlersko, pulloveren bundet rundt om halsen, Calvin Klein tøj, H2O-tøj, Tenson-jakker, Rolex-ure for at nævne nogle muligheder.

Musikken, som fyldte vores ører i 80’erne

Musikken bestod af Wham, Duran Duran, Thompson Twins, Michael Jackson, Madonna, Belouis Some, Rah Band, Matterhorn Project, Masquerade, David Bowie, The Cars, Depeche Mode osv. Der var også alle de store danske 80’er bands: Tøsedrengene, Sneakers, News, Danseorkesteret, TV2, Gnags, One Two, og Frede Fup. Så der er nok at vælge imellem!

En 30 års fødselsdag skal jo også indeholde en invitation, menu, måske en sang osv. Du kan læse nærmere nedenfor, hvis du også mangler mere inspiration til din 30 års fødselsdag.