Tema til bordpynt - sådan kan du gøre

Tema til bordpynt – sådan kan du gøre

 

Tema til bordpynt. I dag vælger mange at holde fest med et bestemt tema. Her er der mange forskellige temaer at vælge imellem, og det kan være svært at plukke ét enkelt ud.

Her kan du vælge din interesse som tema, en farve eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser.

Tema til bordpynt – find et der passer til din fest

Kærlighedstema: Man kan købe forskellige ting med røde hjerter på – f.eks. servietter med hjerter. Man kan også komme perler på en metaltråd, som man kan vikle om blomsterne i blomsterbuketter. Her er det en god idé at holde sig til den røde farve, da dette er kærlighedens farve. Find røde bloklys eller lysestager, som giver en hyggelig og romantisk stemning.

Juletema: Her kan man f.eks. lave guldstjerner til at lægge rundt omkring på bordet. Farverne kan være grøn og rød, da disse er klassiske julefarver. Levende lys er hyggeligt og får folk i julestemning. Brug også gerne gran som bordpynt, da det dufter dejligt af jul og tilmed følger den grønne farve. Her kan også dækkes op med røde julekugler – enten som bordpynt eller hængende i loftet.

Fødselsdagstema: Når man skal fejre fødselsdag kan det være meget festligt at pynte med mange flag. Man kan f.eks. sætte flag i lamper, og man kan vikle flagranker rundt om hvide stofservietter.

Farvetema: Find din yndlingsfarve og pynt op med denne som tema til bordpynt. Brug også både lys, servietter, tallerkener og andet pynt, du falder over. Det behøver ikke nødvendigvis være din yndlingsfarve. Det kan være dit yndlingsholds farver, dannebrogs farver eller nogle helt andre idéer. Det eneste, der er vigtigt, er at gæsterne tydeligt ser farvetemaet

Eventyrtema: Har du et yndlingseventyr kan du bruge det som tema til din fest. Det kan være Hans og Grete med brødkrummer som bordpynt og slikhuset som dessert. Hvis det er prinsessen på ærten kan der ligge små ærter og lyserød pynt til at vise temaet.

Sportstema: Har du en yndlingssportsgren, kan du bruge det som tema. Er du vild med fodbold, kan du bruge små fodbolde som pynt, dit yndlingsholds farver til pynt og lave en kage formet som en fodboldbane til dessert. Er det tennis, kan temaet være grønne farver med ketsjere og tennisbolde som pynt.

Her finder du idéer til brylluppet

Ideer til bordpynt

Sæt dig ned med blok og papir. Prøv at tænke tilbage på alle de hyggelige fester du har været til. Hvilke skiller sig ud for det positive? Du har måske endda været del af nogle spændende temafester? Det er nu, du noterer ned, hvordan din temafest skal tage sig ud – og valget er helt og holdent dit eget.

Strand tema borddækning

Er det sol og sommer, skal der da strandtema på bordet. Et oplagt tema til bordpynt, når vejret viser sig fra sin absolut bedste side i Danmark. Gå en tur på stranden – det er et stort tag-selv-udvalg af brugbar pynt til frokostbordet.

Her er der pynt til sølvbryllup

Alt til borddækning – tema til bordpynt

Du kan gøre det selv, eller du kan betale dig fra noget af arbejdet. Godt nok er det meget populært med DIY – do it yourself – men tiden sætter nogle gange sine begrænsninger.

Find på dit eget tema til bordpynt og sørg for, at det går igen i pynt og farver i resten af rummet, så gæsterne ikke er i tvivl om hensigten. Når man holder temafest, må der gerne gøres et stort nummer ud af det.