Diamantbryllup - sådan kan det fejres

Diamantbryllup – sådan kan det fejres

Når et par har været gift i 60 år fejrer man diamantbryllup. Dagen arrangeres for det meste af parrets børn, familie eller venner, da brudeparret oftest er oppe i årene. Det vil sige omkring 80 år eller ældre.

Derfor kræver et diamantbryllup meget kommunikation med brudeparret eller de personer der står for dagligdagen, da en festlighed afhænger af den tilstand brudeparret er i.

Et diamantbryllup er derfor ikke noget man nødvendigvis fejrer med prompt og pragt, men derfor kan dagen godt gøres hyggelig alligevel.

Ideer til et diamantbryllup

Morgenmad til et diamantbryllup; er en god start på dagen, men kommer an på parrets daglige rytme. Er begge stadig raske og rørige kan det være man bestiller et morgenbord udefra, og der synges for parret, ligesom ved sølvbryllupper og guldbryllupper. Dertil kan man lave et slør til bruden og en høj hat til brudgommen.

Æresport; Kan også være et festligt indslag. Noget brudeparret sikker vil sætte pris på, hvis de stadig bor sammen. Nogle gange kan det være parret bor hver for sig, en på plejehjem og en i privaten – det er meget individuelt.

Gaver; Her kan et fællesfoto i en smuk stor ramme være en god gave til diamantbrudeparret. Herpå skal alle generationer repræsenteres, og dem er der mange af, hvis vi taler diamantbryllup. Tag billedet om sommeren, måske udenfor fødehjemmet i dejlige omgivelser.

Middag; En lille sammenkomst kan man også vælge, hvor man opstiller et frokostbord, til ære for diamantbrudeparret og deres gæster. Her kan familien træde til og hjælpe med dette arrangment

Underholdning til et diamantbryllup

De næste punkter omhandler hvilken slags underholdning man kan lave til et diamantbryllup;

En mindebog; Et indslag, der dog kræver lidt tid. Det er en bog med udklip, billeder, historier og årstal, der kan minde diamantbrudeparret på de dejlige stunder fra et langt ægteskab. Det kan være bogen kan gå på omgang i familien, og dermed blive en tradition. Det kan også være anekdoter fra gammel tid, der bliver indskrevet eller bare gode minder om sammenhold.

Sketch; Som en del af denne mindebog, kan minderne fremføres, hvis nogen i familien er gode til skuespil. På den måde er der lidt underholdning på selve dagen, og alle får rørt smilebåndene. Det kan være to gamle mennesker der sidder på en bænk og gengiver nogle af historierne i bogen. Prøv jer frem!

Bakkens sangerinder; En anden form for underholdning kan være at nogle i familien kan synge gamle sange fra den tid diamantbrudeparret var unge. Dertil kan en udklædning af fx bakkens sangerinder være et morsomt og hyggeligt indslag.

Hertil kan de fleste i diamant generationen synge eller nynne med på; “Køb blomster”, “Kys hinanden” og “Sådan var det ikke i halvfemserne”. På den måde skal diamantbrudeparret blot kigge på, og nyde øjeblikket.

Meget nævneværdig

Diamantparret modtager en lykønskning fra Dronningen på deres bryllupsdag og det er også værd, at tage med, hvis der skal holdes en lille tale eller være en del af festens tema.

Denne lykønskning vil betyde rigtig meget for brudeparret og de fleste gange, kommer avisen også forbi og trykker en lille historie om parret, der har holdt sammen i tykt og tyndt i hele 60 år.

Det skal nævnes at diamantbryllup ikke kræver de vilde armbevægelser, så vær ikke bange for at indholdet bliver kedeligt. Dertil er der bare at komme på gode ideer til det glade par. Det er ikke alle der for lov til at fejre diamantbryllup, så derfor er dagen stor og glædelig for alle.

Undersiderne giver dig mere inspiration til gaveideer og fest:

Vi ønsker jer et eventyrligt diamantbryllup. Find meget mere inspiration her på siden!