Konfirmationstøj til drenge - find det flotteste her

Konfirmationstøj til drenge – find det flotteste her

 

Konfirmationstøj til drenge er et noget mere broget begreb, end de hovedsageligt hvide kjoler, der ses på konfirmandinderne – også selvom pigerne har mulighed for at vælge mellem både skørter og bukser.

Det skyldes, at det for pigerne næsten er en uskreven regel at vælge en eller anden form for hvid prinsessekjole, og alt derudover ses som at træde uden for normen. Konfirmationstøj til drenge danner ikke samme entydige svar på, hvordan man bør se ud på konfirmationsdagen. Heldigvis for det – forandring fryder.

Konfirmationstøj til drenge

Der er set alt lige fra sirlige jakkesæt til hawaii-skjorter eller tøj, der såmænd i ligeså høj grad kunne være brugt på en fornøjelig Blå Mandag. Ligesom det er tilfældet med konfirmandinderne, gælder det også her, at personligheden skinner igennem.

Sikkert er det dog, at der bliver lagt meget energi i at finde smart og helt rigtige tøj til konfirmanden. I dag er det moderne, at drengene gøre meget ud af sig selv. Man er fuldt bevidst om sin tøjstil, frisure og duft.

Moden gennem tiderne

I 1700-1800 tallet bestod konfirmationstøj til drenge altid af knælange bukser, skjorte, vest, jakke og træsko. Fattige familier købte et praktisk sæt tøj til drengene, som de også kunne bruge bagefter.

I det lidt rigere lag var konfirmanderne iført lange bukser, jakke, evt. en frakke, hat og lommeur.

I starten af 1900-tallet, blev det moderne med matrostøj. Herefter kom habitten – og senere som vi kender i dag, bukser med en skjorte eller hvad nu man har lyst til.

Den metroseksuelle mand er i dagens danmark blevet topmoderne. Her gælder det ikke bare tøjet, men også ens frisure, duft og accessories samt plejning af kroppen generelt.

Giv den gas med konfirmationstøj til drenge

Du fejrer kun din konfirmation én gang i livet, så derfor skal du give den max gas og vælge det smarteste tøj, som passer til din stil. Tænk på, at der ingen begrænsninger er og at det er nu, du skal vise dig frem i det stiveste puds.

Valgmuligheder indenfor konfirmationstøj til drenge

Der er mange forskellige styles, sæt, former og farver på konfirmationstøj. Det er dig som konfirmand, der bestemmer, hvordan du vil se ud på din store dag.

Her kommer idéer til, hvordan du kan se ud:

 • Det, der ses mest blandt konfirmanderne, er blazere i alle mulige afskygninger. En blazer illustrerer fint en sti mellem den helt store grandiositet og en afslappet holdning til begivenheden. Under blazeren kan du vælge en skjorte med eller uden slips.
 • Du kan også tage en t-shirt på fx i hvid. Hertil kan du vælge et par sorte bukser eller almindelige pæne comboybukser. Afhængigt af din stil kan du vælge fine sorte festsko eller et par seje sportsko. Farverne på de forskellige ting er helt op til dig og din stil.
 • Du kan også vælge et flot og stilfuldt habitsæt med skjorte, slips eller butterfly og festsko.
 • Den helt afslappede stil er også okay, men ikke så mange vælger denne vej. Den består af et par bukser, en kortærmet ternet skjorte og sorte sportssko.

Accessories

Her finder du en lille liste over forskellige accessories til dit festtøj:

 • Slips
 • Butterfly
 • Armbåndsur
 • Lommeur med kæde
 • Hat
 • Bælte
 • Halskæder
 • Briller

Det er ikke et must at bære accessories, men en mulighed, for at pifte tøjet ekstra op. Din stil er som sagt dit valg.

Konfirmationstøj til mænd

Fra dreng til mand. Konfirmationen markerer, at man bekræfter sin fortsatte tro på Gud efter dåben. Det er dog lige så meget en markering ift. afslutningen på barndommen. Både konfirmander og konfirmandinder træder nu ind i de første af de spændende ungdomsår, hvor der komme andre helt andre interesser på banen end hidtil.

Som ung mand skal dit konfirmationstøj give et indblik i den stil, du vælger at køre fremover. Giv dig god tid til overvejelser. Billeder og video fra sin konfirmation bliver man konfronteret med i mange år frem.

Se lige denne konfirmationsguide – konfirmationstøj til drenge

Konfirmationstøj Nielsen

Nielsen præsenterer hvert år en spændende kollektion bestående af konfirmationstøj til drenge. Alle herretøjsforhandlere med respekt for sig selv bidrager selvfølgelig og til konfirmationsmoden.

Tjek nogle af dem ud her:

Disse 7 fede sæt er også værd at kigge nærmere på.

Nu er du sikkert blevet meget klogere på, hvordan du skal klædes på til din konfirmation. Find meget mere inspiration til en fortryllende god konfirmation her på siden og god fest!