Bordpynt til konfirmation - find inspiration her

Bordpynt til konfirmation – find inspiration her

Bordpynt til konfirmation. Konfirmationen er for mange en stor dag – ikke blot for barnet, der træder ind i de voksnes rækker, men også for de stolte forældre.

For nogen er konfirmationen forbundet med stærk religiøsitet, mens den for andre mest er forbundet med tradition, fest og ikke mindst masser af gaver.

Dagen starter med kirkegang om formiddagen, hvor selve konfirmationen finder sted, og er typisk efterfulgt af en stor fest for hele familien om aftenen. For de fleste konfirmander er festen uhyre vigtig – for at få en flot og succesfuld fest er det vigtigt med den helt rigtige bordpynt til konfirmation.

Bordpynt til konfirmation – dyk ned i de mange spændende muligheder

Når man skal vælge bordpynt til konfirmation er det en god idé, at have et tema eller en rød tråd, der er gennemgående i alle festens elementer. Har konfirmanden nogle særlige interesser er det oplagt, at tage udgangspunkt i disse.

Det kan f.eks. være fodbold, heste, naturen eller lignende. Temaet kan gå igen i både invitationer, bordkort og bordpynt. Er der ikke noget specifikt at gå efter her, så vælg et mere overordnet tema – f.eks. et farvetema med 2-3 farver.

Det er mest traditionelt, at pigernes bord dækkes i lyserøde og rosa nuancer, mens drengenes dækkes i blå og grønne nuancer. Det er også en tradition at hvidt indgår hos begge køn, da hvidt repræsenterer den rene sjæl. Men først og fremmest – sørg for at vælge farver, som falder i konfirmandens smag.

Fem fede forslag til bordpynt til konfirmation

  • Udnyt årstiden. Da konfirmationer oftest holdes om foråret, er det oplagt at bruge friske blomster eller udsprungne grene og blade fra skoven.
  • Brug symboler. Konfirmationen er en religiøs handling, der bekræfter troen på Gud. Derfor er symboler, der repræsenterer dette et oplagt valg som pynt. Korset er det mest anvendte symbol for kristendommen. Andre muligheder er duen, som er symbol på Helligånden eller trekanten, der repræsenterer Guds treenighed.
  • Levende lys skaber hygge. Man kan dekorere med levende lys på mange måder. Det kan både være lysestager og kandelabre, bloklys eller fyrfadslys. Store bloklys er flotte enkeltstående med små blomsterkranse omkring. Ellers kan du stille et par bloklys i forskellige størrelser på et spejl eller en flot metalbakke og lægge små dekorative emner omkring. Små fyrfadslysestager kan købes billigt og dekoreres med f.eks. silkebånd eller glimmer.
  • Blomsterdekorationer. Vælg blomster, som passer til årstiden. De er både billigere og nemmere at skaffe. Store blomsterdekorationer er flotte, men sørg for at holde højden nede, så gæsterne kan se hinanden på tværs af bordet. Lave skåle med buketter, afskårne blomster i små vaser eller sølvfade med blomsterdekorationer kan også være en god idé.
  • Bordløbere skaber harmoni. En bordløber er en rigtig god måde at skabe harmoni i bordpynten med. En bordløber kan være lavet af papir, tyll, stof eller silkebånd. Man kan vælge dekorative bordløbere eller helt ensfarvede bordløbere, som man selv dekorerer. Som bordpynt til konfirmation kan man f.eks. male nogle enkelte kors på løberen og stille store bloklys ovenpå. Bordløberen bør passe til farvetemaet.

Der er rigtig mange muligheder for kreativ bordpynt til konfirmation. Måske har konfirmanden selv idéer og ønsker til bordpynt, så find gerne den helt rigtige løsning i samarbejde med den kommende, stolte konfirmand.

Så længe man har et tema at arbejde ud fra, er det kun fantasien, der sætter grænser.

Bordpynt konfirmation fodbold

Fodbold er og bliver et oplagt tema til konfirmationspynt. Rigtig mange drenge har fodbold som deres yndlingshobby. Pigerne kan endda somme tider være med på spøgen. Sangskjulere fås fx som fodbolde – og bordkort kan laves med motiver fra sportens verden.

Alt du skal huske til planlægningen af konfirmationen:

Konfirmationsshop

Du kan lave mange ting til konfirmationsfesten selv, men du må uundgåeligt også have pungen op af lommen. På nettet finder du flere konfirmationsshops, hvor tingene er samlet ét sted. Det gør, at du kan spare meget dyrebar tid.

Bordpynt til konfirmationsfest

Der skal holdes fest med hvad alt dertil hører. Lokalet skal pyntes og bordet skal naturligvis også have en omgang. Få en sammenhæng mellem alt dit pynt og du vil have skabt rammerne for en mindeværdig fest.

Så er det bare med at vælge det helt perfekte tema til din konfirmationsfest – nu er du blevet inspireret. Find mange flere festlige tips her på siden.