Den smukkeste bordpynt til bryllup

Den smukkeste bordpynt til bryllup

 

Endelig står brylluppet for døren. Det er sandsynligvis den største dag i jeres liv – en dag i har set frem til i rigtig lang tid. Så det er naturligvis vigtigt for jer, at denne dag bliver smuk, mindeværdig og gennemført.

En vigtig del er helheden af bordpynten til jeres bryllup. Der findes utrolig mange muligheder indenfor bordpynt til bryllup, så det er ikke altid lige nemt at vælge.

Tips til bordpynt til bryllup

Vælg et overordnet tema. Der er ikke noget mindre lækkert end en dekoration, der er rodet og uharmonisk, så vælg et tema for at gøre det lettere at holde det flot og overskueligt.

Et tema kan f.eks. være en årstid, og der er det selvfølgelig oplagt at vælge den årstid brylluppet bliver holdt. Det kan også være I har noget personligt sammen, som symboliserer jer – det kan være noget I begge elsker, gør eller morer jer over.

Vælg et farvetema. For mange farver giver et rodet udtryk, så vælg nogle få farver til jeres bordpynt. Har I valgt en årstid som tema, er det oplagt at bruge farver, der passer til årstiden – fx hvid og isblå til vinter, jordfarver til efterår eller friske farver til sommer og forår.

Less is more. Et udtryk, der betyder ”mindre er mere”. Man kan kaste om sig med det dyreste af det hele, men hvis der er for meget og det ser rodet og uoverskueligt ud, så har det den helt modsatte effekt end tiltænkt. En enkelt opdækning med små lækre detaljer oser af stil og klasse.

Tag ved lære af en af de erfarne bryllupsdekoratører

Flere gode idéer til bordpynt til bryllup

  • Blomster. Blomster er romantiske, utrolig smukke og klassisk som bordpynt til bryllup. Vil man gerne have mange blomster er det en god ide, at vælge blomster der er typiske for årstiden. De er billigere og nemmere at skaffe. Blomsterne bør passe til det valgte farve tema og det er oplagt at bruge årstidens blomster som grundlag for valg af farve tema.
  • Bordløber. En bordløber centrerer blikket på bordet og det er harmoni for øjet. Man kan købe mange færdige bordløbere eller man kan sy og klippe dem selv. Et flot alternativ til den klassiske bordløber er silkebånd i forskellige farver og bredder.
  • Levende lys. Levende lys skaber hygge og stemning. Korpus lysestager og kandelabre er klassisk luksus, der ser eksklusive ud og passer godt til nogle temaer. Man kan også vælge små enkle fyrfadsstager, der ofte kan købes billigt. Disse kan dekoreres med silkebånd eller guld/sølv glimmer.
  • Risposer. Risposer er en klassiker til brylluppet. De laves som regel i tyl og bindes sammen med silkebånd. Den typiske brudetyl er hvidt eller creme, men tyl fås i alle farver.
  • Bordkort. Bordkortene skal naturligvis også passe til temaet og de gennemgående farver. Der er mange måder man kan lave bordkort på. De kan stå på bordet, sidde på glasset eller på servietten.
  • Hjerter. Hjerter er det klassiske symbol på kærlighed og er dermed et oplagt valg til bordpynt til bryllup. Hjerter kan skæres ud i stof, papir og karton eller kan fås som konfetti.
  • Blade. Små blade spredt over bordet kan være en flot dekoration. Det kan være orange efterårets blade til et efterårstema, lyserøde rosenblade til et sommertema.

Hjemmelavet bordpynt til bryllup

Der er det, man køber sig til – og så er der det bodpynt, som man kan fremstille selv. Gør-det-selv-bølgen er kommet for at blive. Du kan med garanti få mange beundrende blikke til at kigge på dit bryllupsbord, hvis du sørger for original pynt.

Bordpynt bryllup natur

Hvis du er et menneske, der lever og ånder bedst i naturen, er det oplagt, at pynte op i selvsamme tema. Du og din kommende ægtefælle kan kombinere gåture i det grønne med at i samler genstande til pynt på bryllupsbordet. Samtidig kan I have lange snakke om tiden, der skal komme.

Svensk prinsessebryllup?

Pynt til bryllup i telt

Hvis der kommer mange gæster, og pladsen ikke er til at holde festen indendørs, kan der lejes et festtelt. Her vil der være endnu mere plads til udsmykningen og det vil være lidt anderledes mht. hvad, der vil fungere.

Der er rigtig mange muligheder for at pynte op til den store dag. Inden man går i gang er det vigtigt, at overveje budgettet. Mange små ting kan hurtigt løbe op og blive til mange penge.

Hvis I vælger selv at lave jeres bordpynt til bryllup, kan I sikkert spare en hel del, men husk at være ude i god tid og vælg ting, som kan laves i god tid uden at gå til grunde.

Udover en besparelse giver det også en mere personlighed , at I selv har lavet jeres bordpynt til bryllup.

Find mange flere festlige tips her på siden.