En 60 års fødselsdag kan godt være alternativ

En 60 års fødselsdag kan godt være alternativ

 

Du har levet i seksti år og skal fejre din 60 års fødselsdag. Du får her to ideer til, hvordan du kan fejre din fødselsdag. Tilbring dagen med dine venner og familie eller forkæl dig selv fra top til tå.

Forberedelse af fødselsdagen

Før du beslutter dig for hvad der skal ske, er det en god ide at starte i god tid. Det er en fordel at have styr på, hvad fødselsdagen skal bestå af. Tag din familie med på råd, hvis det virker uoverskueligt og krævende for dig. Det er samtidig et godt samlingspunkt at skulle forberede en fest.

Forslag til 60 års fødselsdag

Der er mange ideer til hvordan man afholder en 60 års fødselsdag, og en af dem er den traditionelle suppe, steg og is invitation. Den er altid populær og samler venner og familie til en festlig begivenhed. Men vil du gerne overaske dine venner og måske afholde din fødselsdag på en anden måde, er der mange muligheder.

Book en hytte

Landet over er der mange spejderhytter og du kan leje disse til rimelige penge. Det kræver blot at du finder en dato og tjekker med hyttens ansvarlige om dette kan lade sig gøre. Disse har ofte gode overnatningsmuligheder og køkken.

Dertil er det helt op til egen fantasi hvad der skal ske. Det kan være en eller to nætters overnatning, hvor der kommer forskellige indslag og arrangementer. Det kan også være man hyrer et catering bureau til at levere maden og på den måde afhjælpe en stor del af gildet.

Ideer til lege i fødselsdags-hytten – 60 års fødselsdag

  • Røver og politi; En klassisk leg der også inddrager de helt små og de lidt ældre i forsamlingen. Man har et helle, og derfra skal enten de voksne eller børnene skiftes til at fange hinanden. Et helle fungere som et fængsel, som man bliver puttet i, når man er blevet fanget/fundet. Man kan befri sine medfanger og legen starter på ny. En sjov og fysisk krævende leg, hvor alle kan deltage! Husk at informere gæsterne om at der skal ske fysisk udendørs aktivitet.
  • Orienteringsløb; For at komme ud i terænnet kan man opsætte en rute, der via et kort skal styre gæsterne rundt omkring hytten. Inddel dem i hold. En post på ruten, kan være at holdet skal lave et festligt indslag til aftenens middag. Det kan også være en simpel rebus eller billeder, hvor man skal gætte dem der er på billedet. En anden post kan være at samle bordpynt til bordet eller folde servietter til fødselsdagsbordet. Posterne kan bestå af mange forskellige indslag og gæsterne får mulighed for at samarbejde.
  • Smuglertema; Gæsterne har fået at vide inden ankomst til hytten, at de er endt i en smuglerhytte. De får hver udleveret et hvis antal gram “stoffer” (mel) eller smuglergods (plastisk smykker). Dette skal de opbevare hele weekenden på sig og det er nu op til politiet at indsamle smuglergodset. Politiet er nogle af de ældre gæster. Når dagen eller weekenden er omme, skal det gøres op, hvor meget politiet har fundet og hvor meget der er tilbage. Hernæst skal dem med mest eller mindst på en eller anden måde straffes eller belønnes. Du som vært bestemmer.

Drop festen og forkæl dig selv

Du kan også forkæle dig selv max og virkelig bruge penge på dig selv i stor stil. Du kan fejre din 60 års fødselsdag med dig selv på følgende måde:

  • Forkælelsesdag; Bestil tid til en ekskusiv spa dag, hvor du får lavet kropspeeling, mani- og pedicure, kropsmassage, ansigtsbehandling og meget mere.
  • Højskoleophold; Giv dig selv et højskoleophold. Lige præcis det du allerhelst vil.
  • Rejse; Book en ferie og nyd din fødselsdag i udlandet.
  • Kurophold; Bestil en weekend, hvor du kun går rundt i badekåbe og tøfler samt bliver vartet op fra morgen til aften.
  • Ferrari tur; Lad drømmen gå i opfyldelse og sæt speederen i bund i et sejt køretøj.

Husk, at det er din 60 års fødselsdag og at det er dig der bestemmer. Få flere ideer på undersiderne: