Bordpynt til børnefødselsdag - sådan gør du

Bordpynt til børnefødselsdag – sådan gør du

Bordpynt til børnefødselsdag er med til at frembringe hygge – så enkelt er det. Især når støjniveauet godt kan blive en anelse højt. Du kan skabe en behagelig atmosfære fra start.

Dette kan blandt andet være gennem farvevalg, tema og gode idéer. Det er selvfølgelig helt op til dig selv – men du kan læse med her og få lidt inspiration med på vejen.

Når det kommer til bordpynt til børnefødselsdag er der nogle vigtige punkter, du bør overveje:

Bordpynt til børnefødselsdag – tjeklisten

1. Er det nødvendigt?

Da det er dig, der er forælder, er det også dig, der bør være foregangskvinde eller mand for barnet. Hvis du lægger energi i at pynte fint op, måske komme på et tema og gøre noget utraditionelt, viser du overskud. I en travl hverdag skal tingene glide og derfor er der ofte forskel på fest og hverdag.

Ved festlige lejligheder som børnefødselsdage har du mulighed for at vise dig som en god og omsorgsfuld mor eller far. Kan du måske ikke selv huske dine bedste fødselsdage?

Så ja – selvfølgelig er det nødvendigt med bordpynt til børnefødselsdag 🙂

2. Hvad er budgettet til?

Børn i dag er oftest styret af deres omgivelsers påvirkning. Derfor kan det være en god idé at afstemme barnets forventninger først. Der er ingen grund til at gå op i bordpynten, hvis barnet absolut helst vil holde sin fest på McDonalds!

Derfor er det smart at spørge ind, og hvis barnet er i tvivl, kan du måske komme med nogle forslag, du på forhånd har tænkt over. Her skal du selv være klar over, hvad budgettet for festen er, hvor mange gæster der er tale om, og om det er klassekammeraterne eller familien, vi taler om.

Bord dæk dig til børnefødselsdagen:

3. Hvad gør du nu?

Hvis barnet ikke har de store præferencer til selve fødselsdagen, er det måske en god idé, at du tager udgangspunkt i hans eller hendes interesser. Bordpynt til børnefødselsdag kan fx tage udgangspunkt i følgende temaer:

  • Sørøver og pirater; Alle får en klap for øjet ved ankomst, tager på skattejagt udenfor og slutter af med at finde kisten fyldt med fx slik. Bordpynten kan være papirdug, hvor hver deltager skal tegne sit eget sørøverkort. Her er det altid en god idé at have snydt lidt på forhånd, da børnene på den måde kan forstå, hvad de skal tegne. Man kan også folde sin egen hat af avispapir. At børnene er med i en aktivitet gør, at de sammen leger rundt om bordet. På den måde behøver bordpynten ikke være alverden, men du har gjort dem opmærksomme på fællesskabet.
  • Jordbær Marie pigefødselsdag; Det kan være Jordbær Marie, eller din datters anden yndlingsfigur, der danner rammen for festen. Her kan der tænkes på menuen, som kan bestå af jordbær og rød saftevand. Måske har du kopieret Jordbær Marie eller en anden figur ud i sort/hvid på printeren og alle skal nu farvelægge deres egen figur. Denne figur skal nu med dem på løb, hvor temaet igen er Jordbær Marie. Posterne er enkle, og handler måske om at gøre som Jordbær Marie – først en lille historie, børn kan godt lide fortællinger og dernæst skal man kravle frem og tilbage, hoppe 10 gange, stå på et ben med lukkede øjne eller en anden lille aktivitet – ligesom Jordbær Marie.
  • Bingo Banko; Børn elsker spil – bare der er noget på spil, ikk … Det kan være det traditionelle bankospil, som man ofte ikke spiller længere. Hvis temaet er spil, kan der på en papirdug tegnes kryds og bolle-felter, og måske skal man lave sine egne tre brikker. Dette kan gøres på mange måder ud af meget få materialer. En saks, toiletruller, kartoner, sølvpapir, avispapir eller hvad du har ved hånden og alligevel skulle smide ud. Dette kan blive til de festlige brikker. Derpå kan maden været inspireret af spil – glasuren på kagen kan være et ludo-spil, småkage-jetoner eller spillekort-sandwich. Kun fantasien sætter grænser – og til sidst udløses den helt store spænding i bingo banko-spillet og nydes både af piger og drenge – der kan vinde slik – masser af slik.

Bordpynt til en 2 års fødselsdag:

Bordpynt til børnefødselsdag – temafest

En temafest er altid sjov. Det sætter lige prikken over i’et, når lokalet er dækket gennemført op indenfor et bestemt tema. Hvis man oven i købet kan få gæsterne til at dukke udklædte op, vil det hele kun blive endnu bedre.

Børn elsker at leve sig ind i fantasifulde verdener – du kan hjælpe dem på vej ved at gøre det indledende benarbejde.

Festartikler

Du kan købe dig fra meget af den tidskrævende forberedelse. Der er ikke det tema, du ikke kan pynte børnefødselsdagen op i. Spred glæde med alverdens festlige dimser til bordet.

Fødselsdags artikler

Når der fyldes år, skal der sættes ekstra fokus på dagens festlige aspekt. Der findes masser af online shops, som har specialiseret sig i at tilbyde dig festligt isenkræm.

Nu kan du for alvor komme i gang med din bordpynt til børnefødselsdag. Husk at der er meget mere festlig inspiration her på siden.