Festkjoler til bryllup - få inspiration her

Festkjoler til bryllup – få inspiration her

 

Du skal til bryllup og måske er det svært for dig, at finde det rette dress blandt de mange forskellige festkjoler? Her på siden giver vi dig et overblik over forskellige kjole typer og farver samt ideer til accessories.

Hoffet og mændene

Personer, som er ansat i hoffets tjeneste, ved hvad de skal bære, når de modtager en invitation til galla. De møder nemlig op i deres gallauniform. Når det kommer til mænd uden uniform, betyder det en påklædning i form af et kjolesæt.

Dette bliver også kaldt kjole og hvidt eller pingvinsæt. Til nogle fester vil det også være i orden, at komme i et smokingsæt, men så skal det fremgå af indbydelsen.

Festkjoler og gallakjoler

Galla for damerne

Når der foreskrives galla, betyder det lang kjole for den kvindelige part. Gallakjolen skal være hellang og med tyl skørt under. Dette skal ledes hen på tidligere tiders galla arrangementer hos de Kongelige og adelige som altid bar store pompøse rokokokjoler.

Disse gallakjoler viste rigdom, så man ikke var i tvivl om personernes status. Den dag i dag bærer Dronningen og resten af det Kongelige selskab altid lange gallakjoler, når der afholdes store galla arrangementer i forbindelse med store højtidelige fester.

Ved brugen af galla påklædning understreges højtideligheden af den afholdte begivenhed.

Festkjolen

Foreskriver indbydelsen selskabskjoler eller aftenkjoler skal festkjolen i modsætning til gallakjolen have mindre vidde. Den skal helst også være hellang eller som minimum gå et stykke under knæerne, så kjolen forbliver tækkelig.
Derfor er det også helt op til dig hvilken type festkjole du vil vælge. Hvis du er meget i tvivl, kan du altid kontakte nogle af de andre gæster og høre, hvad de tager på.

Er pengepunge ikke til store kjoleindkøb, kan du enten låne hos veninde eller leje en kjole for en aften. Der skal du selfølgelig være klar over, at du skal passe på ikke at spilde for meget på kjolen. Se her nogle bud på festkjoler:

Coctailkjolen; en oftets kort eller lang kjole, der gerne viser delvis eller begge ben. Til bryllupper i dag, er der ikke dress code, men det kan være brudeparret ønsker en bestemt stemning til festen. Så derfor kan farver være et krav.

Den lille Sorte; Et begreb modedesigneren Coco Chanel dannede i 1950erne. Det er en forfinet cocktailkjole, gerne mere enkel i snittet og som betegnelsen antyder, er den sort og kort. Måske er den blandt festkjoler ikke så passende til netop et bryllup, da sort ikke er den mest festlige farve, og man pga fx årstiden ikke viser knæ.

Gallakjolen; Stor vidde, tyl og højt til loftet. Alt efter lokationen for festen til et bryllup, kan gallakjoler være et smukt valg, når det kommer til festkjoler. Den må samtidig ikke være for prangende, og for guds skyld ikke hvid. Det er efter gammel tradition, ikke passende at bære hvidt til et bryllup. Husk, at du ikke må tage opmærksomheden fra bruden, men stadig være smuk.

Festkjoler; Derimellem er der mange farver, materialer, snit og designs der kan gå til en festlighed som bryllup. Det er dig der skal bære kjolen og derfor er det essentielt at du har det behageligt. Samtidig kan det være der skal danses, og det er parametre der skal tages højde for.

Accessories

Som tilbehør til dit dress kan du vælge handsker, pandebånd, diademer, smykker, nylonstrømper, en flot dekoreret taske eller elegante sko. Det hele skal gå op i en helhed, så køb tilbehør ud fra kjolen.

At købe en taske kan være anden prioritet, da du måske ikke kan finde kjolen, hvis din taske bestemmer farven eller materialet.

Kjolen er en ting, men har du tænkt over gaverne? Læs på undersiderne og find gaven til brudeparret: