De vigtige bryllupsdage - læs om dem her

De vigtige bryllupsdage – læs om dem her

 

Hvordan skal man forberede sig til netop disse store dage? Det kan du læse mere om her på siden, og hvilke overvejelser du skal gøre, når du skal planlægge den store dag.

Den første store bryllupsfest man typisk fejre efter selve brylluppet er kobberbryllup, hvor parret har været gift i 12½ år. Derefter kommer 25 års festen, som også kaldes sølvbrylluppet og dernæst kan parret fejre 50 års dag, som betegnes guldbryllup.

Der er ikke så mange par, der oplever mere en guldbryllupsfest.

Men hvad gør man når man har været gift i 12 ½ år? 25 år? Eller 50 år? Og i hele 60 år? Se med her for en kort beskrivelse eller læs om de enkelte dage til højre på siden.

Bryllupsdage fejres traditionelt med en fest

  • Der mange forberedelse til din bryllupsdagHvis man har budgettet til en bryllupsfest er det bare at gå i gang med forberedelsene, for dem er der mange af:
  • For det første skal i finde frem til et budget. Hvor mange penge vil i bruge på denne bryllupsdag?
  • Hvor mange gæster skal der inviteres?
  • Hvor skal festen holdes?
  • Skal det være om morgenen, til middag eller aften at gæsterne skal komme?
  • Og vil i holde en almindelig traditionel fest, med suppe, steg og is?
  • Skal der danses og vil i hyre et orkester eller andet underholdning?

Det er denne planlægning man skal have på plads før man kaster sig ud i invitationer og lignende. Start i rigtig god tid, så i kan kæle for detaljerne og slappe af i processen.

Bryllupsdage i form af en rejse; Her kræver anledningen stadig en del planlægning. Men det er blevet mere set, at man tager på tur med sin familie, i stedet for at invitere venner og familie fra nær og fjern til fest.

Hvis I skal på rejse, skal I have defineret destinationen i henhold til jeres bryllupsdato. Er det højsæson for rejser, kan hele pakken godt blive meget bekostelig. Samtidig skal man tænke på alle medlemmer i familien og det vækker mange spørgsmål.

Kan alle flyve, er der hoteller der er bedre for andre – yngre som gamle i familien og hvem skal egentlig med? Er alle til badeferie eller storby, og hvor stor en del af rejsen skal man på oplevelsestur?

Det er væsentlig, at få struktureret hele programmet hjemmefra, så der ikke hersker tvivl om, hvad der skal ske. Det vigtigste, der skal gøres nu og her, er at finde ud af, hvor mange af dem du gerne vil have med, egentlig kan komme med.

Dernæst handler det om at booke fly og hotel.

Den billige bryllupsdag

Bryllupsdage i form af surprise; Mange har måske slet ikke råd til at afholde noget på denne markante dag. Bryllupsdage skal gerne være hyggelige, men at gældsætte sig i lang tid, for netop at skulle afholde et gilde, er ikke sjovt.

Derfor kan det være en god idé, hvis man som familie eller venner til et kobberbrudepar eller sølvbrudepar, beder de nærmeste venner og bekendte om at medbringe en middagsret hver.

Det er også gratis at holde en tale og selv lave et lille indslag til bryllupsfesten, hvilket helt sikkert vil overraske brudeparret. Dertil bliver dagen mindeværdig alligevel, og alle er glade.

Se mere om bryllup og bryllupsdage på disse undersider: