Vielsesringe - smukke skal de være

Vielsesringe – smukke skal de være

 

Vielsesringe er kommet tilbage i stor stil. Ikke blot som et symbol på tro og love, men som en vigtig del af hele brudepagten. I dag ses der en stor trend, hvor kvinden får en forlovelsesring, af sin mand og han ingen.

Og når så brylluppet skal stå, for begge parter en vielsesring. Men hvordan startede egentlig denne tendens?

Historien om vielsesringene

I 1300-tallet begyndte man så småt i Norden at udveksle ringe som tegn på, at der var indgået en aftale mellem to mennesker. I dag er det helt normalt at udveksle ringe ved både forlovelse og vielse.

Har I været ringforlovede, kan I vælge at genbruge disse ringe som vielsesringe. Husk at sende jeres forlovelsesringe til gravøren og få indgraveret jeres vielsesdato ved siden af forlovelsesdatoen.

Der har været stor uenighed om, hvorvidt vielsesringene skal sidde på venstre eller højre hånd. Nogle siger venstre, fordi de mener, at der løber en åre direkte fra hjertet og ned til venstre ringfinger.

Gammel overtro siger, at den der først sætter vielsesringen på sin ægtefælles finger under vielsen, vil få magten i ægteskabet. Dette skal i nok ikke tage så højtideligt, så i vælger den rækkefølge i synes. Som hovedregel er det forloveren som overrækker ringene til præsten, når tiden er inde.

I kan også vælge at have en ringbærer ud over forloveren, og det vil så være dennes opgave at opbevare ringene under vielsesritualet. Det er en god idé, hvis ringene er lige til at få fat i.

Et godt tip; Lad være med at have dem liggende i en æske med en besværlig låsemekanisme, så risikerer i at præsten kommer til at fumle og måske taber ringene.

Typer af vielsesringe

De mest traditionelle vielsesringe er helt glatte guldringe til både brud og brudgom med datoindgraveringer. Nogle vælger så at supplere ringene med en sten. Der findes rigtig mange forskellige typer ringe og ædelsten. Kun fantasien (og pengepungen) sætter grænser for jeres vielsesringe.

I kan f.eks. få lavet jeres ringe ligesom den i filmen, Ringenes Herre, med flotte indgraveringer udenpå ringene. Nedenunder kan i se, hvilke egenskaber de forskellige ædelsten siges at rumme.

Sten og deres betydning for vielsesringe:

Agat: Held, sundhed
Ametyst: Oprigtighed, ærlighed
Blodsten: Mod, udholdenhed, visdom
Brillant: Uskyld, troskab
Diamant: Uskyld, troskab
Opal (farvet): Håb, uskyldighed, mod
Perle: Renhed, fred, skønhed
Rubin: Skønhed, lidenskab, kraft
Safir: Klogskab, fantasi
Smaragd til kvinder: Blidhed, frugtbarhed
Smaragd til mænd: Inspiration, dybe følelser
Topas: Venskab, kærlighed, troskab
Turkis: Lykke, succes, glæde

Vielsesringe og stil

Når man skal vælge vielsesringe er det vigtigt at finde en ring, der passer på ens egen stil; det kan enten være en ring af guld eller sølv. Uanset hvad, skal vielsesringe udtrykke lige præcis det, i føler for hinanden. Derfor kan det være i ikke skal vælge en ring, der er lavet på forhånd, men vælge to som der kun findes det ene eksemplar af.

Det kan man oftets i dag få arrangeret ved en guldsmed. Nogle guldsmede laver endda vielsesringe, som det eneste i deres forretning. Det kan endda være at ringene ikke som sådan skal være identiske, men at hver jeres ring repræsenterer det i står for og rammer jeres individuelle stil.

Alternativ til vielsesringe, for nogle par tatoveret et motiv på deres ringefinger. Fx en nøgle på gommens ringefinger og en lås på brudens, som i symbolsk forstand betyder, at gommen har nøglen til brudens hjerte.

Læs mere om bryllup og bliv inspireret helt op til ørene:

Her på siden er der mange flere muligheder for at finde inspireret, når det kommer til mange festlige lejligheder. Du kan finde lege til fest, festsange og meget, meget mere!