Kobberbryllup - det skal der til

Kobberbryllup – det skal der til

 

Man kan fejre kobberbryllup når man har været gift i 12,5 år (mellem stålbryllup og kniplingsbryllup). I modsætning til sølvbryllup og guldbryllup er der ikke så mange faste måder at fejre dagen på, da kobberbrylluppet er en relativt ny tradition at fejre.

Temaet for et kobberbryllup er, at tingene gøres halvt i forhold til hvis man har sølvbryllup. For eksempel vælger mange at lave æresporten halv, så den stopper midt over døren eller er så lav at man næsten skal kravle under den.

Eller i hvert fald bukke sig for at komme under. Alt efter smag og behag er der også nogen der vælger at dekorere æresporten til et kobberbryllup med grøntsager i stedet for blomster. Hvad kan man pynte en æresport med til et kobberbryllup?

Gran; er årstiden moden for gran, er det let at komme til træet, der også fylder godt på en æresport. Dertil kan man binde sløjfer i, bruge blomster og grøntsager til at fylde rammen ud.

En anden effekt er kobberfarvede bøgegrene; kobberfarve kan købes på spray eller i maling og sprayes på pynten. Kobberfarvede blade og grene er flotte i en æresport og kan sagtens laves af børn. Dertil kan man også benytte grankogler og tørrede blomster.

Mos; Er især velegnet om efteråret og vinteren. Det fylder godt og kan opsættes let og sammenholdende på skelettet for æresporten.

Musik i anledning af kobberbryllup

I anledning af et kobberbryllup kan man også vælge at morgenmusikken kun skal spille halvt. Det betyder at musikerne starter på det sædvanlige sølvbryllupsprogram, men kun spiller det halvt igennem.

Nogen fravælger helt musikken og vælger i stedet at vække brudeparret med grydelåg. Man kan også finde parrets træsko og spraymale dem med kobberfarve. Man kan finde meget kobber i fx genbrug.

Kobberkander, gryder og andre artefakter fra gammel tid. Det var en meget populær farve i 40erne og fremefter, men i tråd med tendenserne ser mange ikke meget kobber i folks hjem i dag. Derfor kan man finde meget kobber rundt omkring, og benytte det til et kobberbryllup.

Kobberbryllup som fest

Generelt er et kobberbryllup kendetegnet ved at der er frit valg på alle hylder. Da der ikke er nogen faste måder at fejre dagen på, kan man vælge at gøre præcis hvad man har lyst til, og hvad der vil passe brudeparret bedst.

De fleste par vælger at fejre kobberbrylluppet, men andre par fravælger festen og bruger pengene på noget andet.

Eksempler på fester:

Blev man gift i 80’erne, så kunne man holde et 80’er kobberbryllup. Dertil ankommer kobberparret i deres dress fra dengang og gæsterne er inviteret til fest med 80’er tendenser. På den måde bliver festen ikke så højtidelig og danner en fin ramme om den fest, man gerne vil have.

Du kan også vælge den helt traditionelle fest. Suppe, steg, is. Her ved folk på forhånd, hvad der nogenlunde skal ske. De ved også, at de ikke går derfra på tom mave.

Til den traditionelle fest hører bordkort, velkomst/velbekomme sang, sange undervejs, musik og dans sig til. Der er Rejecocktail til forret, steg til hovedret, is til dessert, kaffe med småkage samt øl og vand til dansen og suppe til “skrub af” mad.

Husk at det er jeres kobberbryllup, og derfor er det jer der bestemmer!

Bliv inspireret til lege, sange, taler, bordkort m.v her

Her på siden finder du uendeligt meget festlig inspiration til enhver tænkelig lejlighed. Det kan være, du vil have hjælp til bryllupstalen, bordpynt eller takkekort.

Lige meget hvad, så får du gode råd og inspiration lige her og nu.