Book en bugtaler - og få mere end tom snak for pengene!

Book en bugtaler – og få mere end tom snak for pengene!

Book en bugtaler. Hvad kan en bugtaler gøre for at løfte din fest til helt nye højder? Hvorfor hedder det egentlig en “bugtaler”? Og kan man virkelig få en sko til at snakke?

Få svar på disse tre spørgsmål ved at læse videre nedenfor!

Special effects uden snyd

En bugtaler er en helt særlig form for illusionist, der i sit es kan synes næsten skizofren. Når en bugtaler med mange års erfaring i bagagen virkelig folder sig ud, kan det være svært at afgøre, hvornår bugtaleren stopper, og hvornår bugtalerdukken begynder.

De fremstår som en fascinerende symbiose bestående af to vidt forskellige personligheder og man kan næsten glemme, at der blot er tale om en enkelt person med et kæmpestort talent.

I en tid, hvor elektronik har gjort det umulige muligt, nyder dygtige bugtalere stadig stor succes. Jo mere teknologisk verden bliver, jo mere fascinerede bliver vi af mennesker, der kan kontrollere deres krop og frembringe illusioner uden brug af tekniske hjælpemidler. Det eneste, de behøver, er et opmærksomt publikum og en genstand til at kanalisere deres usynlige stemme ud igennem.

Der er ikke noget, der kan ryste et feststemt selskab sammen som fælles oplevelser. Og hvis man først har ladet lattermusklerne få frit løb eller har holdt vejret i vantro spænding sammen med sin sidemand, så er isen brudt og stilen lagt for en festlig aften.

Hvad er en bugtaler?

En bugtaler er, som navnet antyder, en person, der taler med bugen – altså med maven. Dette er dog et misvisende navn, der dækker over, at det blot kan lyde som om, at bugtalerdukkens stemme kommer fra et andet sted end bugtalerens mund, der som regel er fuldkommen ubevægelig, når dukken taler.

Det engelske navn for bugtaler, “ventriloquist”, stammer fra latin og betyder løst oversat til dansk “at tale fra maven”. I det antikke Rom og Grækenland troede man nemlig, at bugtalerens mave var befolket af ånderne fra afdøde mennesker, som på den måde kunne kommunikere med mennesker fra den jordiske verden.

Bugtalerkunsten har ofte været forbundet med hekseri og trolddomskunst, så det har ikke altid været ufarligt at lade den indre stemme få frit løb. Bugtalerne fra gammel tid risikerede nemlig i yderste konsekvens at blive tortureret og brændt på bålet, hvis nogen så sig ond på dem og deres særlige evner.

Vidste du det om bugtalere?

I 1900-tallet var det mest almindeligt at bruge drengedukker som personificeringer af bugtalerens ekstra personligheder. I dag bruger de moderne bugtalere især dyredukker, men kun fantasien sætter grænser. Sko, kaffekander eller mobiltelefoner kan også vækkes til live af en dygtig bugtaler. Jeff Dumham blev verdens kendt for sin optræden med sin skelet dukke, Achmed.

Book en bugtaler

Mangler du et underholdende indslag til din næste fest? Så er en bugtaler måske lige den person, der kan tryllebinde dig og dine gæster med sine evner! Hyr en bugtaler igennem siden her eller læs mere om vores andre dygtige entertainere.

Udfyld formularen her på siden og få et gratis og uforpligtende bud på festlig underholdning, der passer til både dit temperament og din pengepung. Du skal bare udfylde felterne med navn, kontaktoplysninger og dine ønsker til pris og underholdningstype, så kontakter vi dig med masser af festlige forslag.