Tale til sølvbryllup

Tale til sølvbryllup

Et sølvbryllup er en milepæl af de større i to menneskers samliv. Derfor skal det også fejres behørigt med en god tale til sølvbryllup.

Uanset om du er en del af det lykkelige sølvbrudepar, eller du blot er inviteret med som gæst, kan du her læse mere om, hvordan en sølvbryllupstale kan skrues sammen.

Når man har været gift i 25 år, fejres det med et sølvbryllup. Ud over selve brylluppet er sølvbrylluppet nok den mest fejrede bryllupsdag af dem alle. Traditionelt set markeres dagen ved at venner og familie opsætter en såkaldt æresport af gran og blomster omkring sølvbrudeparrets hoveddør.

Øverst på æresporten sidder som regel et “skjold” med parrets navne, tallet 25, samt dato og årstal for deres bryllup. Det er almindeligt, at sølvbrudeparret vækkes tidligt på jubilæumsdagen med sang og hornmusik. Det nyder de så stående under æresporten.

Derefter drikker de som regel morgenkaffe med de fremmødte.

Skal du holde en sølvbryllupstale, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Hvis du mangler inspiration til den perfekte tale til sølvbryllup, så tag et kig på følgende afsnit.

Sølvbryllupstale

Udtryk kærlighed og trofasthed for din sølvbrud eller gom …

Ligesom det nygifte par ofte holder taler for hinanden til brylluppet, er det meget normalt med en sølvbryllupstale, hvor man som den ene halvdel af et sølvbrudepar siger nogle ord til sin elskede.

Hovedtemaet til dette 25-års jubilæum som ægtefolk er ting som kærlighed og trofasthed. Disse temaer kan gribes an på et utal af forskellige måder. Talen kan være sjov, smuk, eftertænksom eller noget helt fjerde.

Hovedsagen er, at man som sølvbrud eller sølvgom får udtrykt sin kærlighed på lige netop den måde, der passer bedst til ens temperament.

Indholdet i en tale til sølvbryllup

Indholdet i en tale til sølvbryllup er ofte centreret omkring parrets oplevelser i løbet af de 25 år, de har været gift. Højdepunkter fra denne periode er oplagte at medtage i talen.

Har man fået børn, bygget hus, købt båd eller lignende? Har man kæmpet sig igennem nogen store kriser sammen? Sidstnævnte skal selvfølgelig kun tages op, hvis man har lyst til det.

Man skal også have en stærk fornemmelse af, at det er i orden med ens partner at dele disse ting med festdeltagerne.

Man kan evt. vælge at tage udgangspunkt i den oprindelige bryllupstale – altså henholdsvis brudens tale og brudgommens tale – hvis man altså stadig har den og kan finde den.

For at få flere idéer til en sølvbryllupstale kan du også klikke her:

For gæsterne

Som hovedregel ønskes sølvbrudeparret selvfølgelig tillykke med den store dag. I en tid med en skilsmisseprocent omkring de 50, bliver det mere og mere usædvanligt, at et ægtepar bliver sammen i medgang og modgang i 25 år eller derover. Derfor er det på sin plads at lykønske parret med at være kommet så langt. Gerne med et glimt i øjet!

Kan man ikke selv, eller har man ikke lyst til at stå for talen, så er der her et rigtigt godt bud på en stand-up komiker, der kan holde talen for dig.

Var du med til deres bryllup for 25 år siden?

Er du gæst til et sølvbryllup har du måske også været gæst til det oprindelige bryllup. Måske var du forlover, brudepige eller toastmaster til bryllupsfesten?

Hvis du har kendt parret i de 25 år, de har været gift, kan du tage udgangspunkt i historier fra deres samliv som ægtefolk, når du skal holde din tale til sølvbryllup. Har du kendt dem endnu længere, er det oplagt at reflektere over, hvad det har medført af ændringer for parret at blive gift.

Det er dog ikke at krav, at man skal have et langt kendskab til sølvbrudeparret for at holde tale. Som forholdsvist nyt medlem af deres omgangskreds kan man sagtens fokusere på de ting, der gør, at netop de to mennesker er lykkelige sammen. Også selvom man ikke har været med “fra starten.”

Hvis sølvbrudeparret har børn, er det almindeligt, at de holder en tale eller laver et andet indslag til ære for deres forældre. Se mere om f.eks. lejlighedssange på undersiden om værtens tale til bryllup.