Servietfoldning - se hvordan du gør her

Servietfoldning – se hvordan du gør her

Det kan være en hel sportsgren. Det kan være en temmelig lang proces. Men ikke desto mindre er servietfoldning en fornem bestanddel af et festdækket bord.

Selve servietten kan faktisk gå hen og blive borddekoration i sig selv og tage al opmærksomhed fra resten af bordets pynt som lys, blomsterdekorationer og bordkort. Derfor skal du tænke dig om en ekstra gang, når du vælger servietter. Kvaliteten skal være passende til servietfoldning

Passende servietter – et must ved servietfoldning

Der kan være rigtig mange slags kvaliteter, når vi taler servietter. Ligeså mange forskellige slags papir, der er, ligeså mange slags serviettyper er der. Modsat papir er serviettens funktion at rengøre. Det vil sige, at papir og servietter benyttes til vidt forskellige ting.

Men om det er en serviet, der blot skal optage drypmærker eller indgå i en flot fest, er de dannet ud fra det samme materiale. Det er fibrenes længde i papiret, der gør forskellen.

I gammel tid brugte man mest servietter lavet af stof – og så vaskede man dem, når de var blevet brugt. I dag er den proces dyrere end at købe servietter lavet af papir frem for tekstil.

Men teknologien har gjort, at følelsen er den samme. Måske en anelse grovere men stadig ligeså god som tekstilservietten. Det har selvfølgelig også gjort noget ved servietfoldning, som gør, at det er lettere at folde alverdens ting i papir end i tekstil.

Materialet er mere egnet, og kan stabiliseres af kantebuk – frem for en tekstilserviet, der blot klasker sammen.

Se 4 eksempler herunder:

Elegance. En flot serviet, du kan bruge til et fint middagsselskab:

Rosen. Den er passende til festlige lejligheder som fx en konfirmation:

Ahornbladet. En lille sød serviet passende til fx bryllupsreception:

Blomsten. En enkel servietfoldning, som kan benyttes ved borddækning til fx fødselsdage:

Hvordan kan man også bruge foldning af servietter?

Ikke bare som en del af bordopdækningen kan servietfoldning have potentiale. Det kan også indgå som underholdning til selve festen. Måske som en del af en selskabsleg eller som en dyst gæsterne imellem.

Da konkurrence altid er med til at skabe spænding, kan man godt benytte fx 15-20 minutter af ens fest på et indslag om servietfoldning.

Det kan være, man har peget nogle af gæsterne ud inden, og de så har fået lidt tid hjemme eller til selve festen til at folde den flotteste og sjoveste serviet.

Det kan også være, de ikke skal vide på forhånd, at der indgår et konkurrenceelement ved festen. De skal ud af det blå komme på den mest festlige servietfoldning.

Børn og voksne kan deltage samtidig. De fleste har i deres dage prøvet at folde et eller andet, så servietfoldning kan derfor indgå som en del af din fest. God fornøjelse.

Servietfoldning til bestik

Du kan iklæde dit bestik flot og indbydende servietfoldning. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, når festbordet skal dekoreres.

Servietfoldning sommerfugl

Hvis du vil være en mester indenfor foldning af servietter, skal du kunne lave sommer fuglen. Den er flot, den er relativt nem og så pynter den ved nærved ethvert festbord.

Servietfoldning rose

Rosen er også obligatorisk – især ved romantiske begivenheder som et bryllup. Det er dog langt fra eneste begivenhed, hvor en velfoldet rose vil tage sig flot ud.

Nu ved du, hvordan det fungerer, det der med servietfoldning. Find mange flere festlige tips her på siden.