Lej en bryllupsfotograf til den store dag

Lej en bryllupsfotograf til den store dag

 

En bryllupsfotograf er et must til at dokumentere et bryllup. Det bliver derfor bryllupsfotografens fornemmeste opgave at fotografere dagen, og dermed visualisere den lykke og de indtryk der gør denne dag så speciel.

Det gøres bedst ved at fotografere hele dagen. Lige fra bruden gør sig klar, til brudevalsen er danset, og sokkerne er klippet.

Hvornår skal bryllupsfotografen knibse?

Som beskrevet ovenfor, kan fotografen indgå helt i starten af den store dag og lige til den bitre ende. Man kan selv vælge og det kommer selvfølgelig an på budgettet, hvor meget man ønsker at benytte sin bryllupsfotograf. Gode tidspunkter på dagen:

Morgenmaden

Bruden og brudgommen skal jo sove hver for sig, natten inden den store dag. Derfor tager bruden oftest hjem til sine forældre, søskende eller anden familie eller venner der opholder sig tæt på kirken. Under morgenmaden, er alle ansigter lige stået op, men de fleste er forventningsfulde.

Derfor er morgenmaden en sjov begivenhed at tage hul på. Som bryllupsfotograf kan det derfor være en god idé hvis man er bekendt med brudeparret.

Klargøring af bruden

Her sker den store forvandling, fra morgen grimhed til smuk brud. Der er sikkert på forhånd valgt make up og frisure, og det fine sker selvfølgelig når kjolen og sløret skal på. På gommens side, er han også gerne i selskab med familie, og det kan være han har en forlover til at hjælpe ham.

De er gerne ens klædt, med blomst på brystet og sofistikerede i pudset. Derfor er der mange situationer som kan være billedskønne. Fx det øjeblik, hvor gommen tjekker om forloveren har husket ringene.

Turen til Kirken

Her er nerverne på sit højeste, og mange uventede og sjove ting kan opstå. En bryllupsfotograf er med til at huske brudeparret på de ting, der gik så stærkt i farten og som man ofte glemmer bagefter. Derfor kan turen til kirke også give nogle uforglemmelige shoots.

Kirken

Mange vælger at filme denne begivenhed. Hvis din bryllupsfotograf også kan dette, er det en fordel. Det er et meget smukt og minderigt tidspunkt på dagen, og den mest højtidelige!

Derfor bør bryllupsfotografen på forhånd tjekke lyset i kirken, og hvordan billederne tager sig ud derinde. Mange par vælger også at få taget bryllupsbilledet i kirken, enten ved døbefonden eller et andet godt sted, og det kan være et tegn på kirkens betydning.

I naturen

Mange par vælger også efter vielsen at køre et flot sted hen. Her kan det være en god ide at lave lidt research inden, da man som regel ikke har alt for meget tid. Det kan være ved en skov sø, ved stranden, havet eller andre smukke beliggenheder.

Det er meget individuelt, også hvordan opstillingen af parret skal være. Mange vælger også at bruge lidt økonomi på en flot bryllupskaret, det kan både være en flot bil eller en hestevogn og denne kan også indgå på bryllupsbilledet.

Festsalen og bordene

Fotografen skal også tage billeder af selve festlokalet og de flotte dækkede borde inden gæsterne invadere lokalet. Det er vigtig, at han/hun tager billeder af brudeparrets pladser, bordkort osv inden de sætter sig.

Gæsterne

For at genkende alle sine gæster, kan der tages billeder af dem ved festen, hvor baggrunden er mest smuk.

Ved festen

Her er det sjovt at have en bryllupsfotograf med under middagen, da man dermed kan dokumentere retterne, de forskellige gæster ved bordene og stemningen under middagen. Hermed kan det være en god ide under især taler og indslag at filme det der sker.

På den måde har brudeparret en dokumentation på de mange indtryk og ting der sker, hele aftenen. Husk også bandet, hvis der er sådan et.

Under dansen

Her er det igen bryllupsfotografens arbejde at ramme netop de sjove dansetrin, stemningen og de vilde ting der sker når festen er blevet lidt mere løssluppen.

Hvis der er livemusik, kan dette være med til at sætte stemningen i top og de spiller oftest for, når brudevalsen skal i gang. Her er det igen bryllupsfotografens fornemmeste opgave at være på pletten, og tage det bedste billede.

Et tip

Placer engangskameraer ved bordene, så gæsterne selv kan tage billeder i løbet af aftenen.
Med en bryllupsfotograf og engangskameraer på bordene, behøver brudeparret ikke koncentrere sig om dokumentation af deres skønne aften.

Det har man folk til, og hvilke minder at få, når bryllupsfotografen har printet dem ud og måske sat dem op i et flot album. Så husk at bestille en bryllupsfotograf i god tid, så I får klarlagt hvad han eller hun skal og hvor længe.

Se mange flere ideer til bryllupsfotografi og bryllup generelt her: