Lav selv underholdning til firmafest

Lav selv underholdning til firmafest

Underholdning til firmafest – så går det løs! Hvis det er blevet tid til den årlige firmafest. Det går på tur, hvem der arrangerer underholdningen, og denne gang er det blevet din tur.

Du er helt tom for idéer. Ved tidligere fester har der været så mange hylende morsomme og uforglemmelige indslag, at du næsten ikke kan holde styr på dem.

Der er store forventninger til underholdningen – så du vil for alt i verden ikke skuffe.

Fat mod!

Vi har samlet en række forslag, som du måske kan bruge. Måske sætter de bare din kreativitet i gang, så du finder på noget endnu bedre.

Underholdning til firmafest – Rollespillet

Når der er firmafest, er det noget ud over det sædvanlige. Hvorfor ikke hjælpe til ved at lave et rollespil, som sikrer, at dine kolleger ikke bare ”spiller” deres normale roller.

Før I går til bords, skal alle trække en lille seddel op af en gammel bowlerhat. På sedlen står en rolle, man skal spille – et lille karaktertræk eller en handling man skal udføre under middagen.

Det kunne f.eks. være:

 • Afbryd jævnligt dine bordkammerater
 • Vær meget kritisk under dine samtaler
 • Lad som om du for nylig er kommet til mange penge
 • Bliv fornærmet over småting
 • Kom til at tabe bestikket flere gange
 • Virk en lille smule forvirret her til aften

Find selv på flere …

Efter desserten, og før festen bliver mere løssluppen, er det tid til at afsløre rollerne. Det foregår ved gætteleg med dertilhørende præmier.

Du slår på glasset og tager ordet. Reglerne, du forklarer, er som følger:

For hvert rigtigt gæt får man en præmie. Ved hvert forkert gæt får man derimod en straf. For at gætte skal man række hånden op. Hvis man råber, får man en straf eller bliver diskvalificeret fra legen. Du bestemmer som dommer suverænt, hvem der var hurtigst oppe med hånden. Man må selvfølgelig ikke gætte på sig selv.

Du spørger f.eks. ”Hvem fik i aften til opgave at afbryde sine bordkammerater jævnligt?”

”Ja, Irene, hvem gætter du på?”

Irene (meget ivrig): ”Jeg gætter på Henrik!”

Dig: ”Henrik, er det rigtigt?”

Henrik (noget fuld allerede): ”Ja! Det er fuldstændig rigtigt!”

Dig (som en ægte quiz-bestyrer): ”Flot, Irene! Du har vundet den første præmie som er: Ta-daaaaaa! Et pink tylskørt som vi glæder os til at se dig iført, når vi skal give den gas på dansegulvet om ikke så længe.”

Altså, find på nogle skøre og underholdende præmier, som I vil få glæde af under festen. Andre præmier kunne være: Heliumballoner, knæklys, masker, ølbong, ølpongspil, truthorn, hatte, serpentiner – bliv selv ved!

Hvor der er præmier, findes også straffe. En passende og praktisk feststraf kunne være, at hjælpe til med at tage af bordene, dække op til fest, vaske op eller tørre af. Hvis der bliver uddelt mange straffe, kan du idømme f.eks. 10 minutters opvask eller lignende.

Til sidst er alle roller blevet afsløret. Flere har fundet ud af, hvorfor normalt meget stille og høflige Signe pludselig fortalte så meget, og detaljeret, om sin vilde ungdom i ’80’erne.

Vi håber, du kan finde frem til lige nøjagtigt din udgave af denne festleg.

Rundefortællingen

Denne aktivitet vil binde en rød tråd gennem forsamlingen. Den vil også hjælpe dig til at få svar på spørgsmål, du aldrig havde troet du skulle få.

På forhånd har du skrevet en lille sjov fortælling med indlagte spørgsmål i.

Træk lod, eller udpeg, hvem der skal lægge ud med at læse op fra historien.

Eksempel:

”Det er endelig blevet ferie. Du har planlagt en lang rejse, men desværre er din rejsekammerat blevet syg og kan ikke tage med. Det skal siges, at der forude venter en lang flyvetur med gode muligheder for lange og uddybende samtaler. Hvem tager du med?”

Den første oplæser vælger så, hvem hun/han mener, ville egne sig til at have med på sådan en flyvetur.

Vedkommende, der bliver valgt, får overrakt historien og læser videre:

”Under den lange og turbulente flyvetur, bliver du pludselig svimmel og bange for at styrte ned. Hvem vælger du til at berolige dig og måske lægge dig en smule ind til og blive trøstet?”

Nu bliver det sjovt og spændende. Hvem fra selskabet bliver mon valgt til sådan en vigtig rolle?

Der bliver grinet, og efter en del betænkningstid truffet et valg. Historien går videre:

”Det er blevet tid til at bestille mad på flyet. Du er dog på toilettet og må lade din rejsekammerat vælge en menu for dig. Hvem stoler du på mest på med hensyn til de gastronomiske overvejelser?”

Og i den stil bliver historien ved et stykke tid endnu.

Den vil være kilde til meget skæg og ballade, når de svære valg skal træffes. Nogen vil måske blive overraskede over at blive valgt. Andre gange giver det helt sig selv. F.eks. når den lejede bil går i stykker og man skal vælge, hvem man helst vil have ved sin side i sådan en situation.

Det er helt op til dig, hvor udfordrende valgene skal være. Du kan både udforme historien, så den bliver hylende skæg, med stof til eftertanke, eller en smule vovet – grænsende til det lidt frække.

Skålelegen

Der skal skåles når der er firmafest – og måske skal der endda skåles rigtig meget. Ligesom ved rollespillet skal alle gæster trække en seddel inden I sætter jer til bords.

Du har på forhånd skrevet nogle situationer, hvor man skal udbringe en skål.

Man kan f.eks. trække en seddel, hvor der står:

 • Udbring en skål – hver gang nogen taber noget
 • Udbring en skål – når chefen rejser sig fra bordet
 • Udbring en skål – når du kan se et tomt glas i nærheden
 • Udbring en skål – hvis du synes en tale er for lang
 • Udbring en skål – når der bliver for stille

Find selv på flere!

Du afgør selv, om det er alle sedler der skal stå noget på. Måske bliver det en anelse for meget med en skåleopgave til alle, ved en fest med over 100 gæster.

Denne lille gimmick vil sikre dig, at ingen behøver tænke over, om nogen måske kigger skævt til deres alkoholindtag. Bagefter kan man få sjov ud af at gætte hinandens skål-kommandoer.

Legen sikrer, at væskebalancen opretholdes og bidrager givetvis til en vild aften.

Vi håber, du kan bruge nogle af legene, eller du har fået sat gang i din fantasi.

Find selv på flere forslag eller hold øje her på siden, hvor du kan finde mange flere gak og løjer. Du kan også finde meget mere inspiration til firmafesten.