Mavedans sætter gang i festen - find en professionel mavedanser!

Mavedans sætter gang i festen – find en professionel mavedanser!

 

Har du altid undret dig over, hvor betegnelsen “mavedans” egentlig kommer fra? Har du overvejet at få en mavedanser ud til din næste fest?

Mavedans er et populært indslag til mange fester fx fødselsdage, polterabender, firmafester, bryllupper eller noget helt andet. En dygtig mavedanser kan sætte fut i festen, uanset om hun blot danser selv, eller om hun giver undervisning til gæsterne.

Begge dele er en mulighed, når du hyrer mavedansere igennem os.

Hvad er mavedans?

Mavedans kaldes også orientalsk dans. Det er efter sigende franskmændene, der har døbt dansestilen “danse du ventre”, altså “mavedans”, fordi mavedansere under denne helt specielle form for dans bruger deres mavemuskler på en karakteristisk, rullende måde.

Men navnet er egentlig misvisende, for det er ikke kun maven, der danser – det er hele kroppen, der kommer i bevægelse. Selvom maven som regel er blottet og i centrum, så er hofter, arme, hals og håndled også vigtige dele af mavedansen, hvor danserens krop nærmest smelter sammen med musikken i glidende bevægelser.

Mavedans fra hele verden

Det er endnu ikke fastslået, hvor mavedansen stammer fra, men nogle mener, at den har rod blandt sigøjnere i Indien. Afhængig af kulturen kan mavedansen have mange associationer, eftersom den forbindes med både rituelle, religiøse hyldester og prostitution.

Mange af de dygtigste mavedansere i verden kommer fra Egypten, Libanon og Tyrkiet, men der er også mange professionelle mavedansere i Danmark. Det er primært kvinder, der danser mavedans, men også enkelte mænd har vovet sig ud i den svære kunst. Og du kan gøre det samme, hvis du tør udfordre dig selv og dine gæster!

Hvorfor er mavedans festligt?

Mavedans er et rendyrket udtryk for kærlighed til musik og bevægelse. Det er en legende, forførende kunstform, som er svær at mestre, men nem at elske.

Professionelle mavedansere er ikke nødvendigvis åleslanke siv, men fælles for dem alle er, at de er i kontakt med deres krop og tør give sig hundrede procent hen til den forjættende dans.

Mavedansen er en blanding af kontrol og løssluppenhed, og det er netop dette særegne miks, der gør en mavedanser til et stensikkert hit til din næste fest. Hvad enten du ønsker at lade dit eget maveskind danse eller blot at nyde de roterende lemmer på afstand, så finder du lige netop den underholdningsform, der passer dig bedst lige her.

Udfyld formularen her på siden og få tilsendt et bud på, hvordan du kan få professionel underholdning, der er skræddersyet til dine behov. Anfør blot navn og kontaktoplysninger samt dine ønsker til underholdningsform og budget, så kontakter vi dig med et uforpligtende tilbud på festlig underholdning i absolut særklasse.

Book en mavedanser

Er du blevet hooked på mavedans, og vil du bare gerne vide noget om, hvordan du får fat i en mavedanser? Du kan enten udfylde formularen, eller du kan læse mere om de dansende maver til underholdning eller undervisning på denne underside: