Stand up comedy er et populært indslag til mange fester. Find professionel standup til din egen fest lige her!

Stand up comedy er et populært indslag til mange fester. Find professionel standup til din egen fest lige her!

Ja, hvorfor hedder det egentlig standup og hvorfor er det så populært til fester? Læs videre og få svarene på spørgsmålene. Ved at udfylde formularen nederst på siden, får du et uforpligtende tilbud på en komiker, som du kan pifte din fest op med.

Stand up comedy?

Som navnet “standup” antyder, så er omdrejningspunktet for denne type komik en person, der står op – på engelsk “stand up”. Denne stående entertainer leverer så jokes og causerier om dette og hint, som regel i en grovkornet og (selv)ironisk stil.

Eftersom de mange jokes ofte understreges af livlige fagter, er det en fordel for stand up komikeren at kunne bevæge sig frit rundt på scenen deraf den stående underholdningsform.

Stand up komikere tager ofte hul på en række tabubelagte emner som eksempelvis terror, sex, døden eller lignende, som de behandler med en humoristisk distance.

Det er almindeligt, at en stand up komiker laver mange jokes på andres bekostning, men at vedkommende først og fremmest formår at udlevere sig selv med sarkastisk og hudløs selverkendelse.

En rigtig god standup komiker kan få publikum til at se det sjove og skæve i de ting, der laves jokes om – uanset om det er de mindste dagligdagsting eller de største tabuer.

Dette skal dog gøres med så tilpas meget finesse, at man ikke træder nogen (eller i hvert fald ikke alt for mange) over tæerne. Det er ikke svært at svine en person til, men det er svært at gøre det på en charmerende måde. Det er netop denne vanskelige balancegang, der gør standup så populært – når det altså lykkes.

Kunsten er at skabe elementer af genkendelse i selv de mest sorte eller grænseoverskridende jokes, så publikum griner af både punchlinen og af sig selv.

Stand up comedy med twist

Standup er indbegrebet af destilleret humor uden andre hjælpemidler end en mikrofon, en stor portion selvtillid og et knusende overblik, der får de mange jokes til at flyde let og ubesværet, og som gør standup komikeren i stand til at improvisere ud fra publikums reaktioner og showets generelle fremdrift.

Der er dog begyndt at komme kreative tiltag inden for standup komikken, således at et standup-show nu både kan indeholde elementer af trylleri, traditionelt teater, musik, gøgl eller lignende.

Faktisk udspringer standup komedien af en mere broget form for underholdning, hvor omrejsende gøglere underholdt med sang, dans, historier og vittigheder på markedspladser og til private fester, så man kan sige, at man ved at tilføje nye elementer til standup komikken er med til at føre den tilbage til dens rødder.

Der er delte meninger om, hvor grænsen mellem standup og andre former for underholdning går. Nogle mener, at Niels Hausgaard og Linje 3 er stand up komikere, mens andre mener, at den slags entertainere ikke falder inden for denne kategori.

Men lige meget hvad, så kan de fleste blive enige om, at man aldrig går galt i byen med et godt grin – uanset indpakning. Humor og dens udtryksformer ændrer sig med tiden, men latter går aldrig af mode.

Få forrygende standup show til din næste fest

Vil du gerne have dine gæster til at snappe efter vejret af grin til din næste fest? Så kan du roligt læse videre her! Vi har nemlig samlet en række af de allerdygtigste stand up komikere, som har specialiseret sig i at underholde til mange forskellige former for festlige arrangementer.

Skal du holde stor firmafest eller intim familiefødselsdag? Uanset anledningen kan du helt sikkert finde netop den stand up komiker, der kan peppe din fest op.

Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen her på siden med dit navn, dine kontaktoplysninger og dine ønsker i forhold til underholdningens type og pris. Så kontakter vi dig med en håndfuld uforpligtende og helt gratis tilbud på, hvordan du gør dit næste arrangement til noget helt særligt!