Indbydelser til konfirmation - sådan gør du

Indbydelser til konfirmation – sådan gør du

 

Du skal lave indbydelser til konfirmation og der er ikke længe til den store dag. Ved særlige lejligheder som konfirmation er det flot og originalt at designe old fashioned indbydelser til konfirmation af papir eller karton.

Hvad skal der stå i dine indbydelser til konfirmation?

Under alle omstændigheder skal ordene formuleres, og selv om det ikke burde volde større vanskeligheder, kan det være rart at lade sig inspirere af, hvordan andre har delt en indbydelse op. Kig eventuelt i dine egne eller andres gemmere, for at blive klogere på indbydelsens indhold.

Her får du en idé til en tekst:

Kære [gæst/gæster]

Jeg synes nu mine fødder har en værdig størrelse til at træde ind i de voksnes rækker, så det vil jeg gøre ved at lade mig konfirmere søndag den [dato] kl. [klokkeslæt] i [Kirkens navn]

Det ville glæde mig at se jer/dig til fest hjemme hos mig [Adresse] kl. [Klokkeslæt]
I/du må gerne give besked hurtigst muligt og senest [dato]

Kærlig hilsen
[konfirmandens navn]

S.U. senest d. [dato] på tlf. [tlf.nr.] eller [e-mail]

Anna laver selv invitationer:

Husk til dine indbydelser til konfirmation

Adresser på de inviterede, dato, kirketid, middagsklokkeslæt, sted, ønskeliste, dress code – hvis der er sådan en, S.U – svar udbedes, og afsenderinformation. Så har du de vigtigste elementer i en indbydelse til konfirmation og dens indhold.

Hvordan skal indbydelsen se ud?

Dreng eller pige?

Det er ofte traditionelt at vælge farverne ud fra kønnet. Gider du ikke den slags, er der mange farver og udtryk, der rammer ungdommen alligevel, fx lilla, orange og gul til pigerne, gul, orange og grøn til drengene. Du kan være kreativ og finde nogle gamle billeder af konfirmanden og sætte dem ind i indbydelsen. Dette bør dog konsulteres med konfirmanden inden, da han eller hun jo som regel har sin helt egen mening i den alder.

Inspiration til indbydelser til konfirmation

Det er derimod ikke alle teenagere, der har en mening om, hvordan indbydelsen skal se ud – så derfor er det måske helt op til dig selv. Når det kommer til det visuelle udtryk, kan du læne dig op af, hvad andre normalt gør;

  • Fotos fra dåben, da konfirmationen jo bekræfter dåben.
  • Andre bruger et kors som motiv.
  • Man kan også bruge et af konfirmandens idoler eller hobbies som billedmotiv.

Fortrykte invitationer konfirmation

Du behøver næsten ikke røre en finger, før dine indbydelser til konfirmation er i hus. Med fortrykte invitationer er der allerede tænkt over detaljerne for dig. Ofte er det nok at føje de vigtigste oplysninger til selv – så er de klar til at blive sendt med posten.

Frances laver også selv sine invitationer:

Sjove konfirmationsindbydelser

En konfirmationsfest rummer også en god del morskab ved siden af alt det traditionelle. Du kan i den forbindelse kridte banen op ved at sende nogle sjove indbydelser ud på forhånd.

Hjemmelavede indbydelser konfirmation

Hjemmelavet er vellavet. Og så er det originalt. Hvis du er typen, der holder af at imponere dine gæster med egne frembringelser, så er det bare på med den kreative hat.

Nu er du klædt på til at komme i gang med dine indbydelser til konfirmation. Husk at der er meget mere brugbar viden at hente her på siden.