Bryllupskage - bestil eller lav den selv

Bryllupskage – bestil eller lav den selv

En bryllupskage til den store dag skal være uforglemmelig – måske i etager eller i en speciel facon. Din kage kan bestilles ved et konditori, en bager, eller fra det sted, man vælger at holde sin fest. 

Det kan ydermere være en god idé at prøvesmage kagen, inden man vælger netop den kage, det skal være. I denne artikel kan finde steder i Danmark, hvor du kan bestille din bryllupskage og links til opskrifter, hvis du vælger selv at lave kagen.

Guide til at finde den rigtige bryllupskage

I dette afsnit kan du finde et udvalg af bagerier og konditorier forskellige steder i Danmark samt prislejet på kagerne.

Online

Kageriget ligger i Holsted og Vejen, de har en webshop og leverer til hele landet. Prisen er fra 45 kr. pr. person. eks. levering.

Vestjylland

Baking Sins By Lea ligger i Ringkøbing. Priserne ligger fra 55 kr. pr. kuvert eksklusive pynt.

Aarhus

  • Lagkagehuset er populært i Aarhus og startede for mange år tilbage med en lille bagerbutik på Langenæs. I de senere år er bageriet blevet til en kæde med flere bagerier i Aarhus.
  • leverer kager til Aarhus og Skanderborg. De har 5 stjerner på Google, vurderet vha. mange anmeldelser.
  • Sweizerbageriet – deres bryllupskager koster 40 kr. til 75 kr. per. person.

Fyn

  • Rise`s brød har tre bagerier i Odense og 5 stjerner på Google.
  • ligger i Ullerslev – priserne for en kage ligger fra 45 kr. pr. kuvert.

Sjælland

  • bor ved Rungsted Kyst. Hos dem er det muligt at få designet jeres personlige bryllupskage.
  • ligger i Fårevejle i Nordvestsjælland. De har et udvalg af bryllupskager og priserne ligger mellem 65 og 160 kr. pr. person – min. 20 personer. De leverer din kage mod 6,5kr pr. km. den ene vej.
  • ligger i Slagelse. Du har mulighed for at bestille en prøvesmagning. Priserne for en kage til bryllup ligger fra 55 kr.

København

  • Laglace er et konditori placeret centralt i København – de kan lave jeres personlige bryllupskage. Priserne ligger mellem 115 og 155 kr. pr. kuvert. Se nogle af deres flotte kager på Instagram.
  • Mette Blomsterberg har bryllupskager fra 80 kr. pr. person. Leverer i Storkøbenhavn. Fri fragt hvis du bestiller for over 299 kr.

Hvordan laver du din kage selv?

Hvis du gerne vil lave din kage selv, har vi fundet nogle nyttige links til dig:

Se også hvordan du kan lave din egen bryllupskage her:

Bryllupskagens historie

På den tid, da H.C. Andersen rejste vidt omkring, startede traditionerne omkring bryllupskagen. Når sømændene fra de engelske skibe sejlede til Østen efter the, havde deres koner bagt kager, som de fik med.

På højtidsdagen spiste familierne i England og sømændene på havet den samme kage. På den måde fejrede de højtiderne, da de ikke havde mulighed for at være sammen.

Derfor blev kagen symbolet på troskab. Den mindede manden og konen om det troskabsløfte, de gav hinanden, da de indgik ægteskab. Sidenhen tog englænderne på land traditionen til sig og fik fremstillet disse kager til højtiderne. Det udviklede sig – og man begyndte at bruge dem til bryllupper.

Kagerne blev bygget op i højden, og de mere romantiske begyndte at dekorere dem. Endvidere er det gammel skik, at en del af kagen bruges som en slags takkekort og sendes til de, som har givet gaver, men ikke har været med til festen. På den måde fik mange glæde af kagen.

Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med at finde frem til den perfekte kage. Find masser af andre tips og tricks her på siden.