Guldbryllup - festligheder med stil

Guldbryllup – festligheder med stil

 

Man fejrer guldbryllup når man har været gift i 50 år. Det er ikke sådan at alle par lige render ind i det antal år at være gift i. Men de mange år vidner trods alt om et langt ægteskab, hvor parret har levet med hinanden i medgang og modgang.

50 års ægteskab og dermed guldbryllup er værd at fejre! På denne side kan du finde inspiration og vejledning til arrangementet, og få tips til hvordan man afholder et guldbryllup. Er du fx datter til et guldbrudepar, kan du også hente information til, hvordan du hjælper dine forældre før, under og efter festen.

Guldbryllup før, under og efter

De fleste par, der fejre guldbryllup ligger i alderen 70 – 85 år og derfor vil de rigtig gerne have hjælp til, at arrangere en fest eller måske bare have hjælp til de praktiske ting. Dette vil typisk være parrets børn og øvrige familie, der hjælper til. Have derfor disse 3 ting i mente;

Før festen; Gæsteliste, forsendelse af invitationer, booking af lokale, mad, tjenere/opvaskere og musik. Evt. borddækning, bordkort, velkomst/velbekomme sang. Udarbejdelse af æresport ved parrets hjem og spraymal en af deres sko med guld.

Under festen; Have det overordnet overblik over festen, hjælp guldbrudeparret med sange osv. Sørg for, at parret kommer ordentlig og sikkert hjem fra festen.

Efter festen; Oprydning, oprydning og oprydning. Husk at fjerne æresporten udenfor parrets hjem og evt. ved det lejede lokale. Send evt. takkekort ud.

Det kan være et rigtig stort arbejde, at hjælpe guldbrudeparret, selvom det er dem der betaler gildet. Mit råd vil være, at finde en kro, restaurant eller hotel, som står for opdækning, mad, oprydning osv.

Du kan købe bordkort og velkomst/velbekomme sange samt takkekort i en butik, så slipper du for en stor del af arbejdet.

Guldbrylluppets forløb

Gæsterne møder op ved æresporten om morgenen. Guldbryllup starter omkring kl 8 eller 9. Herefter vækkes brudeparret ved at der synges et par sange. Disse sange kan man printe ud på papir og give til dem der er mødt op.

Det hele gøres lidt festligere hvis man bestiller et lille orkester, eller en guitarist til at akkompagnere. På den måde vækkes guldbrudeparret, og dagen starter roligt og festligt.

Morgenmaden

Når sangene er sunget inviteres gæsterne indenfor hos brudeparret. Det kan være i parrets private gemakker, men der kan også benyttes et forsamlingshus eller ejendommens fælleslokaler hvis det er muligt. Hertil serveres kaffe og morgenmad til de fremmødte.

Musikerne bliver som regel for at spise og drikke med, og spiller måske et par numre mere. Et vigtigt punkt på programmet er brudevalsen, hvor brudeparret gerne skal vise et par dansetrin. Denne tradition er til stor morskab og glæde for både brudepar og gæster.

Hvis brudeparret er et par ældre mennesker, der ikke kan klare mere efter denne morgen, kan dagen slutte her.

Forslag til et videre forløb

Man afslutte dagen den med en omgang folkedans, hvor man hyrer en leder, der kan komme og føre an. Det er en god anledning til at ryste unge som gamle sammen på netop denne dag. En anden begivenhed kan være udendørsaktiviteter som fx petanque eller en dejlig gå tur. Det kommer selvfølgelig an på vind og vejr og ikke mindst sindsstemning.

En fest, som bliver afholdt en Lørdag fra middag, hvor der både kan være mad, musik og dans. Festen kan også afholdes om aftenen, men det afhænger af guldbrudeparrets velbefindende.

Få flere ideer til fest, sang, bordkort m.m

Her på siden finder du enormt meget mere festlig inspiration i enhver afskygning. Det kan både dreje sig om festlige sange, indslag og tips til at holde den perfekte bryllupstale.