Sangskjuler til konfirmation - sådan gør du

Sangskjuler til konfirmation – sådan gør du

 

Tiden for konfirmationer er en dejlig tid, men det kan også være en stressende tid hvis du har planlæggerens rolle i forbindelse med en eller flere konfirmationer.

Selvom det måske ikke er dit eget barn der skal konfirmeres, kan det stadig være, du gerne vil skrive en sang til konfirmanden.

Med mindre du er en habil sangskriver eller er kreativ nok til at tage en sang fra en tidligere konfirmation du har deltaget i og omskrive den, så kan det godt være både stressende og tidskrævende at få lavet sådan en sang færdig. Efter sangen er klaret, er det tradition at man finder på en kreativ sangskjuler.

Sangskjuler til konfirmation – sådan laver du den!

Hvordan laver man så en sangskjuler til konfirmationen? Sagen er den at du skal præsentere din sang til konfirmanden, og dette kræver en sangskjuler, blandt andet, for at gøre din sang personlig, flot og festlig. Men hvilke muligheder er der for at gøre din sangskjuler til konfirmation endnu mere personlig?

Her kommer nogle bud på sangskjulere:

Nutidens artefakter: Hvis du ikke ved hvad der rør sig blandt nutidens konfirmander, kan det være svært at finde artefakter, eller ting der kan bruges som sangskjuler. Men at bruge en genstand som konfirmanden, kender til og synes er populær, kan være et godt cover for en sangskjuler til konfirmation.

Dette kunne fx være en Iphone – som så er lavet i pap, og med ’fuge’ til sangene. Denne Iphone går så rundt ved bordene med sangene i og ender til sidst ved konfirmanden. Du kan nemt finde billeder af en Iphone på Internettet – eller måske en Ipod – som du forsøger at gengive så flot du kan. Evt. ved udprint eller at tegne den i hånden.

Sportsgren: Dyrker konfirmanden sport? Dette kan være et glimrende motiv for en sangskjuler. Går konfirmanden for et eksempel til badminton kan sangskjuleren være en ketchertaske, eller en forstørret badminton bold. Der er mange muligheder og det er kun fantasien der sætter grænser.

Kage eller andet sødt: Som en del af en sangskjuler til konfirmation kan man bage en lille fin kage til hver person, hvor sangen kan være indeni. Det kan også være slikpapir der omkredser sangen, sådan at konfirmanden får sig noget af en overaskelse, når denne åbnes. Det kan være konfirmanden har nogle yndlingsvarianter af slik eller kage, og på den måde gør du din sangskjuler endnu mere personlig.

Blomster: Der er ofte god inspiration at finde i blomsterverdenen. Det kan enten være blomsterblade, grene eller andet fra den botaniske verden man tager udgangspunkt i. På den måde bliver sangen præsenteret yndefuld og smuk. Denne form for sangskjuler gør sig nok bedst, til konfirmanden, der i forvejen interesserer sig for blomster, havearbejde eller lignende – måske synes fodbold-drengen ikke at en sangskjuler lavet som en tulipan er det fedeste i verden.

Dukker: Et andet eksempel kunne være, at konfirmanden havde været meget glad for dukker som barn. Det kunne give anledning til at tage forbi et loppemarked og se om der var nogle billige dukker til salg. Måske kan du finde billige Barbie dukker så der er en til hver gæst, eller alternativt kan du måske finde en kæmpe stor dukke, pille hovedet af og sætte sangene herned.

Er du løbet helt tør for ideer, så findes der butikker der har stort udvalg, her kan du helt sikkert finde en helt rigtig sangskjuler til konfirmation. De er oftest i pap og har forskellige temaer.

De er ofte ikke særlig sjove, men til gengæld er det en hurtig og nem løsning og de koster sjældent ret meget. Vil du lave noget personligt til konfirmanden, er det dog bedst at lave din helt egen sangskjuler til konfirmation, til glæde for konfirmanden, hans eller hendes forældre, bedsteforældre og hvem der ellers er repræsenteret til festen!