40 års bryllupsdag – Rubinbryllup med mange muligheder

40 års bryllupsdag – Rubinbryllup med mange muligheder

Hvordan er det nu med 40 års bryllupsdag, og er det ikke noget med, at det hedder Rubinbryllup? Hvordan skal den fejres og har den sin helt egen festfarve lige som Kobber-, Sølv-, og Guldbryllup?

Det kan du finde svar på her, og blive klogere på, hvor dagen festliggøres på bedste vis.

Bryllupsdagens størrelse

Når man har været gift i 12,5 år, så fejrer man Kobberbryllup. Til denne fest skal alt være kobberfarvet, og æresporten udenfor ægteparrets hoveddør skal være halvfærdig eller rettere kun gå halvt op ad døren.

Sølvbryllupsfesten afholdes, når parret har været gift i 25 år, og det fejres med sølv og glimmer over hele linjen. Æresporten er i fuld størrelse med et rødt skilt på, hvor der står ægteparrets navne og bryllupsdato.

Den tredje store fest, som vi i særdeleshed kender, er det flotte guldbryllup. Her har parret været gift i 50 år, og det fejres ligesom sølvbrylluppet med en store æresport udenfor hoveddøren og en fest med guldtema.

Når man har været gift i 40 år, kan man fejre rubinbryllup, og her ligger mulighederne åbne for fejring og fest.

En 40 års bryllupsdag markeres ikke på samme måde som kobber-, sølv-, og guldbryllup, og har derfor ingen bestemt tradition.

Rubinbryllup – 40 års bryllupsdag

Selvom rubinbrylluppet ikke er populært ligesom de 3 ovennævnte bryllupsdage, så kan man sagtens holde en storslået fest, og faktisk med sin egen bryllups-farve.

Den røde krystal

En rubin er en krystal, der har en rødlig farve. Nogle gange kan den være rød/orange eller rød/violet, og det er et vigtigt kendetegn ved ædelstenen. Forsvinder den dominerende røde farve, så er det ikke længere en rubin, men en safir.

Rubiner kan findes forskellige steder i verden, men er dog yderst sjældne, og når de findes er de mange penge værd. Måske lidt ligesom en 40 års bryllupsdag – den er sjælden, og yderst rig på kærlighed.

Læs om bryllupstraditioner fra hele verden – klik her!

Sådan kan dagen fejres

Der er stor forskel på, hvordan folk ønsker at fejre deres bryllupsdag.

I gamle dage blev man gift langt tidligere i forholdet end i dag. Dengang var det helt normalt, at blive gift, når man var 18 år. Dermed kunne man fejre Rubinbryllup omkring de 60 år, hvilket uden problemer kunne gøres i fuld vigør.

I dag bliver mange af os gift i en senere alder, hvorfor et Rubinbryllup ikke nødvendigvis skal være en stor abefest, men mere en rolig dag – netop fordi alderen kan spille ind på udfoldelserne.

Her kommer nogle forskellige ideer til aktiviteter på en 40 års bryllupsdag:

  • Stor fest for familie og venner med dans i for eksempelvis forsamlingshuset, på kroen eller hjemme i haven. Festen kan understøttes af de rubinrøde farver.
  • Kærlighedsrejse til for eksempel Paris, Rom eller Venedig, hvor bryllupsdagen markeres med romantik, lækker mad og udsøgte vine
  • Familierejse til en middelhavsø i en uge, hvor alt er inklusive. Det eneste, der skal tænkes på er, hvilken drink I skal drikke næste gang
  • Udflugt til diverse attraktioner i Danmark. Enten bare ægteparret eller alle venner og familiemedlemmer. Turen kunne for eksempel gå til en dyrepark, tivoli, planetariet, museum, escape room eller hvad nu lige, der passer parret.
  • Selvforkælelses-bryllupsdag. Dagen kan fejres med et spa- og kurophold, hvor wellness og kropsbehandlinger beriger dagen. Masser af afslapning, holden hånd, gourmet mad, champagne bobler og dybe vejrtrækninger.

Af andre ideer kan nævnes afrikansk safari i jeep, hvalsafari i det grønlandske farvand, kamelridning, tur i luftballon, Disneyland, musical oplevelser i både Danmark eller London.

Der er oceaner af muligheder, og det handler bare om, at finde lige præcis den ting, som man ønsker at fejre sin 40 års bryllupsdag med.

Læs meget mere om bryllupper i alle afskygninger her på siden!