Sjove konfirmationstaler - kom i gang med det samme

Sjove konfirmationstaler – kom i gang med det samme

 

Du er sikkert kommet til denne side, fordi du mangler at skrive en tale til konfirmation. Her på siden kan du lære, hvordan du skriver sjove konfirmationstaler og samtidig bliver festens helt store midtpunkt for en stund.

Seks elementer du kan skrive sjove konfirmationstaler ud fra

  1. Hovedpersonen. Det er konfirmanden, der er hovedpersonen til festen og derfor skal talen handle og henvende sig til ham eller hende.
  2. Brainstorm. Tænk på konfirmanden og skriv alle mulige historier ned. Både sjove, sørgelige og pinlige historier. Skriv også stikord om ham/hende – fx glad for heste, omsorgsfuld, kreativ, madglad osv.
  3. Gode råd til hovedpersonen. Udfra dine erfaringer med konfirmanden, hvad vil dit råd til ham/hende så være? Fx – jeg har oplevet din smukke sangstemme så mange gang og hver gang rørte din sang mig dybt. Fortsæt med dine sangtalenter fremover.
  4. Gæsterne skal vide. Du skal fortælle gæsterne om en særlig side, du kender særligt godt hos konfirmanden. Fx at han/hun er meget omsorgsfuld, fordi hun altid sørger for, at alle har det godt. Skriv en kort historie hertil.
  5. Stil. Stilen er i dette tilfælde valgt, da du er kommet på siden for at få viden om sjove konfirmationstaler. Du kunne også have valgt en sarkastisk eller alvorlig tale fx.
  6. Tema og budskab. Hvad vil du fortælle i din tale? Vil du sige tak for konfirmandens barndom, fortælle at du elsker ham/hende, ønske tillykke eller andet?

Se lige denne flotte og rørende konfirmationstale

Sjove konfirmationstaler – fremgangsmåde

Når du har skrevet masse ned udfra de enkelt punkter, kommer udvælgelsesøjeblikket. Du skal du vælge hvilke historier og råd, du vil have med i talen, samt hvad du vil udtrykke med talen – altså talens budskab.

Lav derefter en rækkefølge på din tale, så du har fuldt overblik over den. Hertil skal du beslutte dig for, om du vil skrive alt ned og læse talen op, eller du vil sætte den i fx punktform, hvor du husker talen ud fra dine stikord.

Det sidste, der skal med i talen, er et par sjove bemærkninger eller vittigheder. Der skal ikke være så mange sjove bemærkninger, at det bliver pinligt eller at talen mister sit budskab.

Vittigheden skal danne en overgang til talens element. Fx hvis du foræller om konfirmandens mange damebesøg, kan du i relation til det, fortælle en vittighed om mænd og damer.

Talen må maksimalt vare 10 min. ellers bliver det for langt. Gæsterne mister interessen for at lytte, og vil gerne have lidt mad at spise også.

Festens sjove konfirmationstaler er dig

Du skal nu til at øve dig og det kan du straks gange med 10.

Øvelse gør mester, så din opgave er nu at tale med dig selv. Stil gerne et spejl foran dig, så du kan se, hvordan du ser ud, når du holder tale. Hav et stopur eller lignende ved hånden, så du kan holde øje med tiden. Udover, at du skal tale med dig selv, skal du også overveje følgende:

  • Lydlige elementer. Det kan være, at du skal inddrage lyde – egne eller indspillede. Du kan for eksempel spille et lille stykke musik eller afspille en gammel optagelse fra konfirmandens barndomsliv. Du kan også vælge at synge en sang til konfirmanden. Så mikser du både tale og lyde, og det giver altså nogle ret sjove konfirmationstaler.
  • Visuelle genstande. Undervejs i talen kan du vise billeder af konfirmanden, som understøtter talens budskab. Fx til historierne om ham/hende kunne du fremvise billeder af stort og småt.
  • Dit kropssprog kan også have utroligt meget at sige i forhold til at skabe sjove konfirmationstaler. Det er i de færreste tilfælde særligt underholdende at kigge på en statisk og monoton taler med minimal ansigtsmimik og begrænsede armbevægelser. Der må godt være lidt levende over dig og lidt bevægelse i kroppen – men ikke overdrevent, da det også kan virke forstyrrende mht. budskabet.

Vi Unge hjælper dig, hvis du ikke tør holde en tale

Tale konfirmation eventyr

En anden god idé er, at skrive sjove konfirmationstaler som et eventyr. Der var engang en lille tyk dreng, en dag blev han en stor flot prins, fordi han blev kysset af en prinsesse. Og videre i den dur. Du forstår ideen …

Konfirmation sjov sang

Hvis du stiller dig op og synger, er der ihvertfald også tale om et anderledes indslag til konfirmation. Du kan selvfølgelig også øve et sangnummer op med andre gæster til festen.

Indslag til konfirmation fra søskende

Er du søskende til den stolte konfirmand(inde), er der masser af muligheder for at stå for noget god underholdning. Lav et lille skuespil med konfirmanden i centrum. Hold en tale sammen med jeres forældre. Eller hvad med en lille quiz om dagens hovedperson?

Nu har du fået inspiration til sjove konfirmationstaler. Du kan finde mange flere tips og tricks til konfirmationsfesten her på siden.