Takketale til konfirmation - sådan bærer du dig ad

Takketale til konfirmation – sådan bærer du dig ad

 

Når nu forældrene har brugt en masse ressourcer og energi på konfirmationen, gæsterne er kommet fra nær og fjern, gaverne er uddelt og der har været lækker mad og underholdning, er det næsten obligatorisk, at der holdes en takketale til konfirmation.

Det er festens hovedperson, nemlig konfirmanden, der skal stå for dette vigtige indslag.

Det er først og fremmest givet, at konfirmanden bør vise sin taknemmelighed overfor sine forældre, som har lagt et stort stykke arbejde i festen. Forældrene takkes også for det liv konfirmanden har haft hidtil. Dernæst takkes gæsterne for at de kom og naturligvis også for gaverne.

Alle forslag her på siden er naturlivis vejledende. De er ment som inspiration til, at du selv skal i gang med at skrive en fantastisk takketale til konfirmation. Når man hører, hvordan andre har båret sig ad, får man ofte selv masser af gode ideer.

Skriv en god takketale til konfirmation

Tak til mor og far

Der skal tilfalde en helt særlig tak til forældrene. Det er formentlig dem, der har stået for og betalt festen – derfor skal de takkes for hårdt slid i forbindelse med konfirmationen. Dernæst skal der takkes for det liv, de har været med til at give konfirmanden hidtil.

Der kan nævnes en lille historie om deres hjælpsomhed gennem årene. Fx: far har brugt millioner af kroner på benzin, så han kunne køre mig til ridestævner, selvom han har allergi overfor hestehår.

Eller: Mor er der altid for mig, når jeg har brug for hende. Når far er på forretningsrejse, sover jeg altid i hans seng og så falder mor og jeg i søvn til de unge mødre i tv.

Du har sikkert allerede fået masser af gode ideer til, hvordan dine forældre bør takkes på bedste vis.

Her viser DR Ultra, hvordan du ikke skal holde takketale til konfirmation

Takketale til konfirmation – tak til søskende

Søskende skal også takkes for deres rolle i det unge liv. Man kan fx sige: Lasse, selvom du kan være den irriterende lillebror, der altid roder i mine ting, så er du den bedste lillebror man kan tænke sig.

Eller: Ida, jeg vil sige dig stor tak for lån af alt dit lækre tøj, make up, smykker og højhælede sko. Undskyld, at jeg engang kom til at tabe din mascara i toilettet. Lasse og Ida – jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden jer.

Takketale til konfirmation – tak til andre personer

Hvis der er en ekstra person, du vil takke kan du også gøre det. Fx: Jeg vil også sige stor tak til moster, da hun har hjulpet mig med talen og altid tager mig med ud på oplevelser.

Tak til gæsterne

Tak fordi I ville komme til min konfirmation, det er jeg glad for. Tusind tak for alle gaverne. Det er virkelig overvældende. Jeg glæder mig til at læse alle kortene i fred og ro senere. 

Hvis det er alt for grænseoverskridende, at rejse sig og sige tak til alle de mennesker, så kan der i al sin enkelthed siges: Tak til jer alle sammen. Mor og far, jeg elsker jer. Tak!

Det vigtigste er, at der bliver holdt en form for takketale. Kort eller lang er underordnet. Ingen er forpligtet over evne.

Tag også lige et kig på denne unge konfirmand, der holder tale

Takkesang til konfirmation

Det kan være, at du som konfirmand er meget kreativ, men ikke har mod på, at holde en tale foran en stor forsamling. Derfor kan du i stedet skrive en takkesang, som slutter festens måltid af.

Få gode råd til en sjov takkesang her.

Vi unge konfi tale

Bladet Vi Unge har i mange år hjulpet ungdommen af Danmark med stort og småt. At holde en god takketale til konfirmation er også blevet taget under kærlig behandling af redaktionen.

Læs Vi Unges guide til en solid takketale her. 

Sjov takketale

Hvis du har en komiker gemt i dig, kan du også sprede glæde ved at holde en sjov takketale. Alle i forsamlingen vil blive imponerede over, at du tør stille dig op og få dem til at grine.

Her kan du finde inspiration til at holde en sjov takketale til konfirmation.

Nu er du garanteret blevet meget klogere på, hvordan du skal gribe det an, når du skal holde takketale til konfirmation. Find masser af andre konfirmationstips her på siden.

Læs fx om hvordan du vælger den perfekte konfirmationskjole.