Konfirmationsunderholdning - her er inspiration

Konfirmationsunderholdning – her er inspiration

 

Til festen hører der sig i den grad konfirmationsunderholdning til. De fleste konfirmander forventer at mor og far har lavet en lille sang, holder en tale eller på anden vis underholder.

Det er vigtig, at din konfirmationsunderholdning er rar, sjov og overraskende for både konfirmanden og gæsterne.

Det vil sige, at du skal i gang med at tænke over, hvad der lige præcis vil glæde din konfirmand – hertil får du god hjælp med på vejen.

Konfirmationsunderholdning fra egne rækker

Sange er både traditionelle og festlige. Af samme grund er de flittigt brugt som konfirmationsunderholdning og inddrages gerne flere gange i løbet af festen – både som små velkomstsange, takkesange eller sange specielt til konfirmanden.

Hvis du overvejer at skrive en skøn sang til konfirmanden, så kan du hente hjælp og inspiration her:

Konfirmationsunderholdning – skriv og hold en tale

At skrive og holde en tale er en anden form for konfirmationsunderholdning. En tale skal vare omkring 5-10 min. Varer den længere falder underholdingsværdien fra god til dårlig og det vil du gerne undgå.

Læs mere her:

Festlege

Det er også en god idé at planlægge forskellige festlege som konfirmationsunderholdning. Lege, der ganske fornøjeligt sætter skub i både unge og gamle.

Er vejret godt og er pladsen til det, så er en gang rundbold fedt. Regner det, kan der holdes quiz. Det er bedst, at have forberedt begge aktiviteter på forhånd, så der er styr på alle detaljer.

Du kan finde mange flere lege på selskabslege.

En sang er altid på sin plads

Konfirmationsunderholdning – book hjælp udefra

Hvis du gerne vil give konfirmanden samt gæsterne en helt speciel oplevelse, kan du booke konfirmationsunderholdning udefra. Her er det særlig vigtigt at have konfirmandens personlighed for øje og vælge den underholdning, der vil glæde ham mest.

Muligheder for underholdning:

  1. Du kan bl.a. bestille live-musik i en genre, der rammer plet i konfirmandens hjerte eller hyre en dj. Hvis nogen af gæsterne selv spiller eller synger, kunne det også være en glimrende mulighed i forbindelse med at sætte gang i det hele.
  2. Det er også muligt at hyre en komiker eller tryllekunster eller måske en, der duer til begge dele.

Udfordringer til konfirmanden

Især hvis konfirmanden er den sporty type, vil det falde i god jord med en række sjove udfordringer foran alle gæsterne. Det kan være, at konfirmanden er en fortrinlig ung fodboldspiller – her kan en lille skyde- eller jongleringskonkurrence komme på tale.

Eller hvad med en Quiz om konfirmandes interesser? Heste, gaming, mode, tv-serier – you name it. Det kan være konfirmanden skal konkurrere imod udvalgte gæster eller måske bare for sig selv.

Anderledes indslag til konfirmation

Du har en kæmpe pose med mulige indslag foran dig. Det gælder derfor om at vælge helt rigtigt. Kig på konfirmanden – hvad vil han/hun synes er sjovt og ikke alt for pinligt?

Hvis konfirmanden overhovedet ikke går op i musik, vil et musikalsk indslag nok være at skyde forbi mål. Ligeledes vil en quiz foran alle, heller ikke være det bedste for en genert pige eller dreng, som slet ikke forstår sig på konkurrencer.

Kort sagt – se din konfirmand an og vælg dine indslag derudfra.

Utraditionel konfirmation

Man kan med fordel gå videre i samme boldgade. Der vil være mange gode minder fremover i at arrangere en utraditionel konfirmation. Her menes en konfirmationsfest, som ikke minder om andet dine gæster har været en del af.

Om det hele skal arrangeres som en sommerfest på stranden, i juletema eller som en sangkonkurrence, er helt op til din kreativitet og smag at afgøre.

Så har du garanteret fået meget bedre styr på din konfirmationsunderholdning. Klik dig rundt her på siden og få mange flere tips og tricks.