Den perfekte sangskjuler til bryllup - sådan laver du den selv

Den perfekte sangskjuler til bryllup – sådan laver du den selv

Til et klassisk dansk bryllup er det næsten en tradition, at der hører en fællessang med. Sangen er skrevet på en melodi, som alle kan synge med på – versefødderne passer dog måske ikke helt passer sammen.

Det gør nu ikke noget, for det er alt sammen en del af charmen. Den anden del af charmen er den helt perfekte sangskjuler til bryllup.

Få her nogle idéer til, hvordan du selv laver en sjov og kreativ sangskjuler.

Hvilken relation har du til brudeparret?

Du kan vælge at gå to veje, når du både skal skrive sangen og lave sangskjuleren. Det afhænger lidt af, hvilken relation du har til brudeparret. Kender du begge parter lige godt – så skriv sangen og lav en sangskjuler, som ligger vægt på dem som par og deres fælles interesser.

Er du for eksempel barndomsven eller veninde med bruden eller gommen, så kan du tage udgangspunkt i ham eller hende og jeres vendskab. Måske du vil fortælle bruden om gommens unge dage med en sang – ja eller omvendt?

Design selv din sangskjuler til bryllup

Når det kommer til sangskjulere til et bryllup, er det kun fantasien, der sætter grænser. Specielt hvis du laver den selv. Det er derfor en god ide, at brainstorme i god tid i forvejen, så du kan finde frem til den helt rigtige sangskjuler. Enten én, som henvender sig specielt til gommen, til bruden eller dem begge på samme tid.

Til det sportsinteresserede par

Lav en sangskjuler på en lille bane af kunstgræs – med en fodbold på og et mål fyldt med sange. Sangskjuleren kan være en fodbold, hvis manden i forholdet er vild med lige præcis den sport. Det kan også være en hest, hvis bruden er helt tosset med de firbenede gangere.

Sangskjuler til bryllup – globetrotterne

Måske er det et par, der er helt pjattede med at rejse. Hvad så med at lave en flot blå og grøn jordklode til dem, som sangen kan blive delt ud i?

Til musikelskerne

Hvis du vil lave en rund sangskjuler, er det oplagt, at du puster en ballon op og lægger papmache rundt om den. Når det er tørret, kan du lave et lille hul i bolden, jordkloden, solen, eller hvad det nu skal forestille.

I hullet kan du stille sangene, når de skal deles ud. Når du har lavet hullet, kan du gå i gang med at male og pynte bolden, så den kommer til at se helt autentisk ud.

Du kan også lave en sangskjuler som en kasse af pap eller karton. I kassen kan du stille sangene. Inden da kan du pynte kassen efter alle kunstens regler med farvet papir, glimmer, glitter, perler, snor, ris, blomster, billeder, og hvad du nu ellers kan finde på.

Det er en lidt mere simpel løsning, end at gå i gang med at lege med papmache.

Sangskjuler i madtema 

Du kan også tage udgangspunkt i nogle af de madvarer, som brudeparret godt kan lide, når du skal lave en sangskjuler. Hvis de er vilde med pomfritter, kan du for eksempel købe – og nok med stor fornøjelse tømme – et par papæsker til pomfritter.

Er det sushi eller popcorn, de er vilde med, kan du købe det og bruge emballagen fra dem. I pomfrit-æskerne kan du rulle de, selvfølgelig gule, sange sammen til lange pomfritlignende rør.

I sushiæsken kan du rulle det hvide papir sammen og sætte et sort papbånd om, mens du i popcornsbøtten kan krølle det hvide papir sammen, så det ligner lækre og delikate popcorn.

Når sangskjuleren skal ind til festen

Når du har lavet en flot sangskjuler, kan det være sin sag at få den smuglet med ind til festen, uden at brudeparret ser den. Det smarteste er at alliere dig med en kvinde med en stor kjole, så hun kan gemme den under sine skørter. Alternativt kan du også prøve at finde en herre med en høj hat eller en stor jakke, der kan skjule sangskjuleren.

Vi håber, du nu er meget bedre klædt på til at lave den perfekte sangskjuler til bryllup. Få mange flere festlige tips og tricks her på siden.

Godt bryllup!