Skattejagt for børn

Skattejagt for børn

SÅ skal der arrangeres skattejagt for børn!

Kan du nikke genkendende til dette spørgsmål “Mooaar, vi skal da have en skattejagt på min fødselsdag, når klassen kommer på besøg, ik'”? GISP! SKATTEJAGT! Hvor du med et smil på læben for sagt med bævrende stemme, “Jo, selvfølgelig”!

Derefter finder du dig selv på badeværelset, hvor du febrilsk tænker og tænker…og siger i dit stille sind “skattejagt…er det ikke noget med nedgravede flødeboller i sandkassen … Nej, det går ikke, for naboens hankat kan ikke kende forskel på den og sin egen kattebakke”!

Du skal ikke tænke mere, og være bekymret, for netop lige her, får du en udførlig skattejagt!

Til drenge og piger fra 6 år

Klassetrin: 6 – 8 år
Varighed: 20-40 min.
Antal poster: 5 – 10 styk afhængig af gå afstanden imellem dem!
Skattens indhold: Slikposer

Denne her skattejagt for børn kan både bruges til en drenge- og pigefødselsdag. I skattejagten er posterne lavet sådan, at fødselaren i 3 af posterne er i højsædet og hyldes. Jagten er aktiv, sjov og udfordrende. Udover, at den selvfølgelig er mega sjov!

Når ungerne har fået maven fyldt med pølsehorn og pizzasnegle, er det tid til at hoppe i overtøjet. En spændende skattejagt med udfordrende poster i området venter.

En skattejagt for børn skal tage 20-40 min. og du som voksen er med i front, hvor du læser posterne højt. Når alle posterne er klaret af alle børn, gemmer der sig en skat med lækre slikposer.

Er vejret dårligt, gemmer skatten sig under fødselarens seng, men er der høj sol, så kan den være placeret et sted udenfor.

Forarbejde til en skattejagt for børn

Der skal laves lidt forarbejde til skattejagten, som du kan få et overblik over her:

  • Lave poster og sætte dem i plastiklommer med huller, så der kan gå en snor i gennem, og de kan hænge
  • Sætte posterne op på den rute, du synes passer bedst
  • Lave slikposer
  • Gemme skatten

Det med at sætte posterne op på ruten og gemme skatten, kan du gøre på selve dagen, og slikposerne kan du lave dagen før. Posterne kan du lave i dagene op til. Køb noget farvet A4 karton og skriv så opgaven derpå.

Posterne

Her får du nogle eksempler på opgaver i posterne. Du kan rette dem til, så de passer til dit arrangement og børnenes alder!

Når hver post er klaret, frigives der en ledetråd, som et hint til, hvor skatten står.

Post 1

Her stiller alle børnene sig i en rundkreds med hinanden i hænderne, hvor fødselaren står i midten. Nu skal der synges fødselsdagssang “I dag er det X’s fødselsdag…” samtidig med, at de går rundt om fødselaren.

De skifter retning og hastighed ved hvert vers. Når sangen er slut, så skal der råbes og hoppes hurra. Det starter med et lille hurra med musestemme og et lille hop, og så øges kraften, jo tættere i kommer på fødselarens alder. Det ender selvfølgelig ud med kæmpe råb og hop!

Ledetråd 1 gives!

Post 2

2 børn samler puslespillet fra plastiklommen. Puslespillet er et stort billede af fødselaren. De andre børn hepper i mens det samles.

Ledetråd 2 gives!

Post 3

Runde 1: Snørebåndskonkurrencen. Alle børn får lige lange jordbærsnører. Nu skal de med hænderne på ryggen spise jordbærsnøren. Den der først når at synke sin snøre har vundet! 

Runde 2: Marie kiks-konkurrence. Alle får udleveret en Marie kiks. Nu går det ud på, at sætte kiksen på højkant i munden og så vende den uden den står i stykker. Den, der klarer udfordringen vinder runden!

Ledetråd 3 gives!

Post 4

Skattejagt holdet skal deles i 2 hold, for nu skal de dyste mod hinanden. Nu stiller de sig overfor hinanden i 2 rækker, med 2 skridt mellem holdene. Alle deltagere får 2 balloner.

Det hold, der først får pustet alle sine balloner op og bundet knude har vundet. Hjælp gerne hinanden på holdet! Vinderne må beholde ballonerne.

Ledetråd 4 gives!

Post 5

Gæt en kendt! Nu skal de ud fra 5 ledetråde, som svinger i sværhedsgrad, gætte den kendte person, som du har fundet. Det vil egentlig sige, at den kendte person, er fødselaren, men ungerne skal tro, at det for eksempel er en kendt fra TV.

Lav de 5 ledetråde sjove og positive. For eksempel “personen jeg tænker på er mørkhåret”, “X synger vildt godt” osv.. Den sidste ledetråd kunne være “Han bor i Galten nr. 3 (fødselarens adresse)”.

Ledetråd 5 gives!

Slutningen på en skattejagt for børn

Nu er der ikke flere poster, så nu skal ungerne ud fra de 5 ledetråde, gætte, hvor skatten er.

Gurli Gris på skattejagt

Skattejagtens gennemgang

Sådan introducerer du skattejagten:

“Hej unger..Jeg har lavet en skattejagt og gemt poster i området. For hver løst post, får i en ledetråd til, hvor skatten ligger gemt! Jeg går i front, og viser vejen til posterne og læser dem op”.

Rigtig god fornøjelse!

Der er mange flere aktiviteter for børn at komme efter her på siden!