Baby shower - få idéer og inspiration til dit arrangement

Baby shower – få idéer og inspiration til dit arrangement

Har du en veninde, søster eller svigerinde, der snart skal være mor? Hvis du vil overraske hende med et baby shower, kan du her læse om alt vedrørende hvad, hvorfor og hvordan i forhold til sådan et spændende arrangement.

Hvad er et baby shower?

Et baby shower er en planlagt begivenhed – det kan være en hel dag eller blot en eftermiddag eller aften – hvor den kommende mor fejres af sine gode veninder og nærmeste familiemedlemmer. Det bliver typisk arrangeret som et surprise party, og der er kun inviteret kvinder med til begivenheden.

Traditionen stammer, ikke overraskende, fra USA – men de seneste år er det også blevet meget populært herhjemme i Danmark at holde baby shower for den kommende mor.

Betegnelsen baby shower hænger sammen med den regn af gaver, som gerne medbringes til barnet ved sådan et arrangement.

Hvem planlægger et baby shower?

Det er normalt de nærmeste veninder, der planlægger et baby shower – men det kan også være en søster, mor eller svigermor, der står for arrangementet.

Det vigtigste er, at dem der planlægger dagen, kender den kommende mor rigtig godt, og ved hvad hun vil blive glad for – samt, ikke mindst, hvad hun kan overskue på dagen.

Ikke alle er vilde med et surprise party, så det er også værd at overveje, om man skal aftale med den gravide hvilken dato det skal foregå, så hun ikke bliver skræmt fra vid og sans, når i dukker uanmeldt op. Man kan godt holde aktiviterne hemmelige, selvom datoen afsløres.

Hvad skal I lave?

Der er typisk én eller flere lege i spil til et baby shower. Nogle gode idéer kan være:

  • “Gæt en lort” – hvor I køber bleer og lægger chokoladestykker i. Den gravide skal så gætte, hvilken slags chokolade, der er i de forskellige bleer.
  • “Gæt mavens omkreds” – her kan alle være med og vinderen kan få en præmie.
  • “Tip en 13’er” – den kan både handle om det fremtidige barn eller om graviditetsfacts og fødsler eller noget helt tredje.

Det er vigtigt, at man tænker på, hvad den gravide synes er hyggeligt, når man planlægger lege. Det er ikke alle der synes det er rart at blive målt og vejet – så tag hensyn og planlæg en god dag, som vil falde i netop hendes smag.

Hvad skal I spise og drikke?

Mad og drikke spiller en stor rolle til et baby shower. Her kan I for alvor skrue op for barnlige tendenser og lave tema i mad og kager. Man kan eksempelvis lave mini-burgere til hovedret og mini-cupcakes til dessert.

Det kan også være, at I bare gerne vil lave lækker brunch. I forhold til drikkevarer er der kun en enkelt regel: ingen alkohol, så den gravide ikke føler sig udenfor.

En god idé kan være at lave nogle lækre alkoholfrie cocktails af eksempelvis havthorn, ginger beer og frisk mynthe.

Pynt op!

Noget af det mest festlige ved et baby shower, er den særlige pynt, som typisk er i en farve, der passer til det kommende barns køn.

Er den kommende mor ikke til stereotype kønsroller, kan I vælge at køre med lyse nuancer eller at blande en masse farver som gul, grøn, rød og blå i balloner, konfetti og servietter – det giver også et skønt, barnligt og festligt udtryk.

Ja, der er masser af muligheder for at sørge for en uforglemmelig pynt, når der er baby shower på programmet. Læg hovedet i blød og få de idéer, der tager kegler på dagen.

Nu er du vist klædt meget bedre på til at arrangere et baby shower. Få mange flere festlige tips og tricks her på siden. Hils i øvrigt den kommende mor fra os og giv hende et stort tillykke!