Beer Pong - her er de officielle regler

Beer Pong – her er de officielle regler

Det er et sjovt drukspil, hvor alle kan være med, men vidste du, at der rent faktisk bliver afholdt professionelle turneringer i Beer Pong?

Det er ikke kun et drukspil, hvor det handler om at være god til at ramme modstanderens kopper, men en ægte sport, hvor der bliver afholdt verdensmesterskaber. Der er mange som spiller Beer Pong inden fest, til fest og det er på nogle diskoteker også muligt at dyste i “drik din modstander fuld” pong, uden helt at have styr på de officielle regler.

Så hvad er beer pong reglerne egentlig?

Reglerne til beer pong er egentligt meget simple, men nu sætter jeg de officielle regler op for dig, én gang for alle, så alle er med.

Du starter med at lave 2 hold. Holdene kan bestå af 1-2 spillere. Hvert hold skal bruge samme antal bolde som spillere. Derudover skal der bruges 10 plastikkopper pr. hold. Der skal bruges et bord, hvor de officielle regler anbefaler målene: 240 x 60 x 70 cm. Bordet må afvige med max 10 cm fra disse mål.

Kopperne skal opstilles i en trekant. For at få den rigtige opstilling, kan du bruge en Rack, som i bund og grund bare er en ramme. Det gør at kopperne står med den korrekte afstand til hinanden og i den rigtige form. Hvis du vil spille som en pro, kan der købes officielle og professionelle kopper, borde og racks til formålet at drikke din makker/modstander fuld.

Når der er inddelt hold, fordelt kopper og bolde, kommer vi til det boblende indhold som skal i kopperne. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvad du helst vil have i dine kopper, men igen skal det være efter de rigtige regler, må der bruges øl, Somerspy, Mokai eller andet som ligger indenfor samme boldgade. Indholdet skal fordeles, så der er 66 cl i hver kop.

Beer pong – Spillets gang og spilleregler

Når alt det praktiske er løst, er du klar til at komme i gang. Der skal nu udtrækkes et hold, som skal starte. Det kan gøres ved lodtrækning, eller ved at hvert hold kaster en bold. Rammer kun det ene hold, er det, det hold som starter. Koppen er stadig med i spillet.

Det hold som starter må kaste en bold hver. Altså, er der to spillere på et hold, må begge spillere kaste én bold hver. Rammer begge spillere en kop, får de et 3. kast, hvor de selv vælger hvem der kaster. Dette kaldes et Rollback. Når kopperne er ramt, så fjernes de fra bordet. Kastes der igen, inden de ramte kopper er fjernet, og den nye bold rammer i en kop så tæller kastet ikke og skal tages om.

Du må ikke… Det er ikke tilladt at gribe boldene, medmindre de er røget forbi bordet. Er bolden ved at ryge i en kop, og du rør ved den, så må modstanderen fjerne en kop og de bestemmer selv hvilken. Du må dog godt forsøge at fjerne bolden eller fjerne den, når den har ramt en kop, eller hopper rundt på kanten af en kop – MEN du må ikke puste bolden op af koppen, eller tage den op af koppen med fingrene. Er bolden først røget i koppen, så er det dødt løb, så er koppen ude.

Du må heller ikke forsøge at få bolden slået ud af kurs, ved f.eks. at flytte bordet, kopperne eller puste bolden i en anden retning. Gør du det alligevel, så gælder det som ramt kop og modstanderen må fjerne en valgfri kop.

Du må i mod, hvad mange ellers siger, gerne læne dig ind over bordet. Læser du reglerne mange andre steder, så må albuen ikke gå ind over bordet, når der bliver kastet. Men efter de officielle regler, må du gerne læne dig ind over bordet. Du må dog ikke flytte dine kopper, for at kunne læne dig længere frem. Reglen om, at man gerne læne sig ind over bordet, er lavet netop for at undgå diskussion om, hvornår man står bag ved bordet eller ej, og hvornår albuen rækker ind over bordet.

De øvrige grundlæggende regler i beer pong

Mens spillet er i gang, skal du også huske at tage højde for en række andre regler. Der er mange forskellige bud på, hvad disse regler er, og det kan være forskelligt, hvilke regler man er vant til at spille efter. Men jeg opsummerer her igen, de officielle regler.

Opstillingen af kopperne er ikke tilfældig. Kopperne skal hele spillet stå indenfor trekantsrammen, eller i formen af en trekant. Som kopperne bliver skudt ud, bliver de samlet i midten. Den sidste kop sættes nederst i trekanten, altså tættest på bordkanten.

Vælter du en eller flere af dine egne kopper under spillet, tæller kopperne som ramt. Dog må du godt, hvis modstanderne ikke opdager det, rejse kopperne op og spille videre. Bliver det ikke opdaget, så er der frit spil og du kan lade som om det er aldrig er sket. Opdages det, mens du er i gang med en nødløsning, så er kopperne ude af spillet. Rammer du en af dine kopper under spillet, tælles den ikke som ramt. Med andre ord, er der altså ikke mulighed for selvmål, med mindre du bryder en af de ovenstående regler.

Rammer bolden en evt. forhindring på ”banen” i form af en dåse, kapsel, telefon eller andet og stadig rammer op i modstanderens kop, så tæller skuddet og koppen er ude. Det er samtidig tilladt at distrahere modstanderne med bl.a. lyde, bevægelser og endda ved at smide tøjet. Du må dog i dit forsøg i at distrahere modstanderen, ikke læne dig ind over bordet og blokere for udsynet til dine kopper.

Sådan vinder du spillet

Vinderen findes, når er der er spillet bedst ud af tre. Det er altså muligt at få op til 2 point med fra hver kamp. Pointene fordeles, ved hver runde i kampen. Det vil sige vinderen får 2 point og taberen får 1 point med sig videre.

Spillet er i princippet slut, når det ene hold har udryddet alle modstanderens kopper. Føler det slåede hold sig ovenpå, har de mulighed for at kræve overtid, hvis det vindene hold har tre eller flere kopper tilbage. For at kunne kalde overtid, skal det ellers tabende hold ramme alle de tilbagestående kopper med én bold hver, og en Rollback, som er der, hvor der bliver uddelt et ekstra kast. I overtid, skal begge hold have 3 kopper. Det er i overtiden, tilladt at have vand i kopperne. Det ellers vindende hold starter i overtiden og fortsætter indtil det ene hold har ryddet alle modstanderens kopper.

Beer Pong som vi kender det

Som du nok har bemærket, så har jeg ikke nævnt, hvornår det er indholdet i kopperne skal tømmes. Når Beer Pong spilles som et drukspil, så skal indholdet i kopperne drikkes, når de bliver skudt ud af spillet. Er du hardcore til at ramme modstanderens kopper, får du hurtigt drukket din modstandere fulde.

Ellers er der ikke andet tilbage, end at sige god kamp. Husk at følge med hver fredag, hvor jeg deler inspiration til flere festlige indslag, sjove historier og hverdags sjov.