Fødselsdagskort – lav det gratis

Fødselsdagskort – lav det gratis

 

Det er rart at modtage en hilsen på sin fødselsdag. Du har måske selv stået med et brev i hånden, leveret af posten. Fødselsdagskort medfører smil og varme tanker og det er det der tæller på en glad dag.

Kortene kommer i mange forskellige variationer og kan købes på blandt andet posthuset, men priserne er stigende. Derfor kan du med fordel læse videre og se, hvordan du producere et gratis fødselsdagskort samt skriver en god tekst til.

Hvad skal der stå i et fødselsdagskort?

Det mest almindelige ved at afsende et kort, er at det er tanken der tæller. Derfor skal budskabet være klart og behøver ikke indeholde alt for mange flotte sætninger. Start med det væsentlige;

  • Tillykke med fødselsdagen; En typisk sætning der bør og skal være i et fødselsdagskort.
  • Håber du får en god dag; En anden linje der ofte er brugt, og virker omsorgsfuldt i et fødselsdagskort.
  • Må der komme mange, som denne dag: En sød påmindelse til den der har fødselsdag, om at passe godt på sig selv.

Fødselsdagskort sendes med posten, og derfor indgår en konvolut. Denne kan man også selv folde ud fra mange typer af papir, eller hvad nu man har ved hånden.

Håndskreven fødselsdagskort eller digitalt?

Mange lider under computerens indflydelse, og derfor er det ofte lettere at sende en hilsen elektronisk. Dette kan gøres over mail eller via de mange forskellige sociale medier, der skyder frem.

Et vi stifter mere og mere bekendtskab med er Facebook. Dertil er det ligeledes indført at man får en påmindelse om den enkeltes fødselsdag via indtastning af dato i opsætningen.

Det er en let og overkommelig måde at videregive budskabet; Tillykke med fødselsdagen på og for dig er kortet gratis.

Du kan også sende en e-mail, der blot koster strømmen på din computer!

Efter den teknologiske tidsalder for alvor er trådt i kraft, er flere gamle traditioner, røget af banen. Mange modager ikke engang deres lønseddel via posten, og derfor kan der være noget næsten nostalgisk over det, at modtage et fødselsdagskort.

Sådan laver man du et gratis fødselsdagskort

Mange elementer kan indtræffe når du skal lave et gratis fødselsdagskort – gavepapir og gran kan være en løsning.

Har du alligevel lyst til at sende et traditionelt fødselsdagskort med posten, læs da med her. Det er egentlig ret enkelt. Også selvom du ikke lige har karton eller andet fancy papir ved hånden. Det du skal bruge for at lave et gratis fødselsdagskort er;

  • Saks
  • Pap
  • Blade, reklamer, aviser eller andet trykt papir
  • Tape eller lim

Dertil kan du sammensætte et hvilket som helst motiv, ud fra den simple teknik collage. Det handler om at klippe farver, motiver eller gamle billeder ud fra enten aviser, blade, gamle fotos eller andet trykt materiale, hvorefter du limer eller taper det op på den lidt tykkere baggrund.

Denne baggrund kan være et stykke pap, du klipper ud af en emballage eller en papkasse. Dertil danner du dit eget motiv og derigennem har du produceret dit første fødselskort.

På den anden side kan du komponere en tekst. Konvolutten kan foldes ud fra en avisside, omkring dit kort, og kan lappes sammen med tape. Den dyreste udgift bliver nu portoen. Og desværre sætter Postvæsenet denne ydelse op år for år.

Men skal du sende en personlig hilsen, er det kun frimærkets værdi, du har ude og hænge. Dertil mangler du nu kun at sætte frimærket på, og så har du dit første gratis fødselsdagskort.

Muligheder er mange, hvis man er kreativ anlagt. Læs videre på undersiderne:

Vi håber, du har fået godt gang i idéerne til at designe et fødselsdagskort selv. Find masser af andre gode forslag på siderne herunder.