Selskabslege for børn

Selskabslege for børn

Selskabslege for børn – sådan arrangerer du en uforglemmelig børnefødselsdag!

Det kan være en utroligt stressende oplevelse at have huset fuldt af børn. Men det er faktisk muligt at afholde en dejlig børnefødselsdag uden at hjemmet bliver hærget totalt af omkringfarende børn.

Tricket er at holde de små beskæftiget med morsomme og udfordrende selskabslege, som både har elementer af kreativitet, opfindsomhed og konkurrence.

Børnene vil elske dig for at arrangere nogle aktiviteter, som de ikke prøver hver dag. Du bliver den foretrukne forælder at komme til børnefødselsdag hos – og det er jo ikke så skidt endda!

Opbyg dit personlige repertoire af selskabslege for børn lige her og nu.

Ideer til selskabslege for børn

I det følgende vil vi gennemgå populære selskabslege, som ungerne vil elske!Ja, de skal både spise lækkerier, være aktive og kreative!

Flødebollespisning

De fleste børn elsker flødeboller, og der er et utal af måder, hvorpå du kan lave konkurrencer, som involverer spisning af flødeboller. En mulighed er at lade børnene dyste i hold, hvor de skal fortære en flødebolle på tid, liggende på maven og med hænderne bundte på ryggen. Eller lade dem spise flødeboller med kniv og gaffel!

Se lige en sjov video af børn, der konkurrerer med balloner og flødebollespisning:

Skibet er ladet med …

Her skal du bruge en bold. Børnene sidder i en rundkreds, og legen starter med, at første deltager kaster bolden til en anden og for eksempel siger ”Skibet er ladet med K”.

Den modtagende part skal så finde på et ord med K, for eksempel ”kastestjerner” inden for en tidsfrist, og så selv kaste bolden videre. Du kan selv fastsætte tidsfristen med udgangspunkt i børnenes alder.

Tampen brænder

Det ene hold enes om at gemme en genstand, og det andet hold skal finde den. Når de nærmer sig den gemte genstand, kan det første hold fortælle dem, at ”tampen brænder”. Når de fjerner sig fra genstanden, får de at vide, at ”det bliver koldt”.

Navneleg

Hvis selskabet består af børn, som ikke alle kender hinanden, er navneleg oplagt. Alle i gruppen laver en fælles rytme ved at klappe på lår og i hænder. Første deltager siger sit navn på tælling, efterfulgt af anden deltagers navn.

Anden deltager siger sit eget navn og tredje deltagers navn på samme måde. På den måde kan børnene lære hinandens navne at kende.

Byg en historie

Hvis børnene er omkring ti år gamle, har de tilstrækkeligt udviklet fantasi og fortællerevner til at opbygge en historie ved hjælp af en ordkæde.

Første deltager starter med en indledning, for eksempel ”Der var engang en smuk prinsesse” eller ”På et bjerg boede en drage med en guldskat” næste deltager forstætter historien, og til slut kan man ende med at have fået strikket en rigtig god historie sammen!

Gæt, hvad der er i kassen!

Hvis ungerne ikke har noget imod en udfordring, som kan være både morsom og grænseoverskridende, kan denne leg være et kæmpe hit.

Du skal bruge et antal lukkede papkasser med et udskåret hul stort nok til, at en barnehånd kan komme ind, uden at man kan se hvad der er i kassen. Så skal du finde på nogle ting, som kan gemmes i kassen – for eksempel en bamse, en skål spaghetti, en banan eller andre sjove genstande.

Det må ikke være noget, barnet kan komme til skade på – og undlad at komme levende dyr ind i kassen!

Pas godt på hinanden – og rigtig god fornøjelse med dine selskabslege for børn!

Der er meget mere børnesjov her på siden.