Kronprinsens tale til Mary – en flot og ægte tale

Kronprinsens tale til Mary – en flot og ægte tale

Mary Donaldson og Kronprins Frederik blev gift 14. maj 2004 i Københavns Domkirke. Det var et bryllup under stor mediebevågenhed. Hvad der tiltrak sig meget af opmærksomheden var kronprinsens tale til sin brud.

Kronprinsen kunne godt holde en flot tale

Kronprins Frederiks talegaver har ofte været til diskussion. Der har været flere eksempler på, at vores kommende konge kan have svært ved at udtrykke sig klart og retorisk overbevisende. Man må derfor formode, at han har øvet sig grundigt på sin bryllupstale.

Hvis du selv har planer om at skrive en tale til en særlig lejlighed, kan du få hjælp lige her.

Kronprinsens tale til sin brud er et studie værd

Men hvad var det så, der gik så godt på dagen? Jo, først og fremmest havde Kronprins Frederik et strålende indhold stående i sine papirer. Første del af talen blev holdt på engelsk, så Marys familie også kunne følge med.

Der blev sagt kærlige ord om at ville beskytte og elske sin hustru – samt gøre alt for, at hendes kommende tilværelse i et nyt land ville blive tryg. Der blev naturligvis også sagt dybfølt tak til svigerfamilien for at måtte tage Mary Donaldson til brud.

Anden del af talen blev fremført på dansk, og det er her kronprinsen erklærer sin uforbeholdne kærlighed til sin brud. Der fortælles om dengang under OL i Sydney år 2000, hvor de to mødtes første gang. En ung søgende mand fandt sit livs kærlighed.

Kronprinsens tale kredser videre om uendeligheden i deres kærlighedsforhold og himmelen over dem. Der er masser af lyst til at spørge videre ind til, hvad fremtiden vil bringe – men dagens to vigtigste spørgsmål er trods alt allerede besvarede med et ja. Så det bliver ved det.

Afslutningsvis citerer Kronprins Frederik sangeren Lars H.U.G.: ‘kom lad os gå, kom lad os se – gennem tusind verdener venter vægtløs kærlighed’.

På den måde får han også flettet sin egen musikinteresse ind og dermed givet noget af sig selv.

Et jeg elsker dig Mary, blev der også plads til, før alle tilstedeværende blev bedt om at rejse sig, så den lykkelige gom kunne udbringe en skål for sin smukke brud.

Og kysset blev der da også inden et velfortjent bifald bredte sig.

Se hele kronprinsens tale her:

Kronprinsens tale – en ægte og rørende tale

Kigger man på kronprinsen under talen, er det tydeligt, at han mener ordene, han siger. Det er også en mand, der under talen giver sig tid til at kigge på sin brud og på den måde virker nærværende. Det vidner om et stort overskud. Det er med garanti ikke første gang, han afholder talen.

Det er ikke en improviseret tale, da der læses op fra papirerne. Gommen holder sig her til manuskriptet, så budskabet ikke risikerer at blive væk i en fri og improviseret tale. Kronprinsens tale er siden ofte blevet fremhævet som en meget vellykket af slagsen.

Det er helt op til dig, om du er typen, der holder sig til papirerne eller hellere vil være mere fri og have plads til spontanitet og improvisation.

At holde en bevægende tale handler meget om at være tro mod sig selv. Dine gæster vil kunne lure det med det samme, hvis du prøvet at udgive dig for andre, end hvem du i virkeligheden er.

Øv dig foran spejlet før den store dag, hvor din tale skal fremføres for offentligheden. Det betaler sig så sikkert som amen i kirken. Der er intet, der kommer af sig selv.

Og husk så at det ikke er alle, der kan gøre kronprinsens tale kunsten efter.

Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med at holde en gribende og fantastisk tale!