Romantisk weekend

Romantisk weekend

Svaret er ikke så langt væk – det handler mest om detaljerne omkring, hvem, der skal holde en romantisk weekend, og hvad en romantisk weekend skal indeholde. 

Det kan være fantastisk at blive overrasket med en romantisk weekend. Det kan samtidig være noget af det skønneste i verden, at planlægge en romantisk weekend, for en man holder af.

Men hvad er romantik egentlig for en størrelse?

Romantik – følelserne er kernen

Ordet stammer fra betegnelsen ’Romantikken’ og er afledt ud fra et æstetisk begreb, særligt inden for kunst-, litteratur, -musik, – videnskabs og filosofihistorie.

Begrebet udspringer fra 1800-tallet, og var en reaktion mod det mekaniske verdensbillede, som gjaldt i tiden op til 1800-tallets romantiske tidsalder.

De, som gik ind for romantikken, kaldtes romantikere, og de hævdede at det var følelserne, der var kernen i tilværelsen. Det er altså et begreb der har med følelser at gøre.

Historisk set har det også haft indflydelse på menneskers individualitet i den periode, hvor formerne, som før havde været bundne, blev løsnet op og det blev accepteret at relatere til fantasi og følelser.

Hvordan planlægger man en romantisk weekend?

Det kan gøres på mange måder, men først skal det praktiske på plads.

  • Afstem først alle dine egne forventninger til hvad en romantisk weekend kan være og skal bestå af?
  • Dernæst gør I det klart, hvor mange penge, der er til rådighed?

Romantik, som før skrevet, har ikke nødvendigvis noget med ’flottenheimeri’ at gøre – tværtimod er det ikke det vigtige, når det kommer til romantik.

Det kan sagtens være noget meget mere lavpraktisk, der kan skabe de helt rigtige rammer for en romantisk weekend. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvad kan en romantisk weekend indeholde?

Det er jer, som ved, hvad I bedst kan lide at lave. En romantisk weekend kan for jer være, at lave noget I kender og synes er sjovt, eller I kan kaste jer ud i noget nyt, f.eks.

  • En udflugt med picnickurv
  • Et tæppe på en solrig strand
  • En fisketur
  • En hyggelig middag med en flaske rødvin og levende lys
  • En motorcykeltur
  • En engangsgrill
  • Hjemmebagt kage
  • Et kursus i at lave flødeboller eller cupcakes

Listen er uendelig, og selvom der er tale om ret banale ting, som et tæppe på en strand eller en køretur, er det ofte de små ting, der gør om weekenden bliver romantisk eller ej.

Vær ude i god tid, så du er helt klar på tid, sted og hvilke ting du skal have på plads inden du planlægger din romantiske weekend. Dernæst er det blot at komme ud af hullerne.

Livet varer ikke evigt!

Du får mange flere romantiske tricks ved at klikke her!