“Boom goes the dynamite” – 4 forfærdelige minutter

“Boom goes the dynamite” – 4 forfærdelige minutter

Den studerende Brian Collins fra Ball State University er på trods af sin sølle fremtræden som grøn sportsvært på universitetets TV-station gået viralt med frasen ”Boom goes the Dynamite”, som siden hen har udviklet sig til en sætnings-sætning.

SYGEMELDING GAV RAMPELYS

Brian Collins fremtræden på Ball States TV station i 2005 skyldtes en sygemelding fra den oprindelige vært. Collins trådte til uvidende om, at denne tjans som helt grøn sportsvært skulle gøre ham verdenskendt som kun 19-årig.

Holdet bag TV stationen var ikke umiddelbart loren ved at lade en fuldstændig uerfaren ung mand tage aftenens tjans eftersom det blot drejede sig om få minutters tid på skærmen for den unge Collins. Det drejede sig endda kun om at læse op fra en teleprompter, hvor kommentarsporet til aftenens sportsbegivenheder i forvejen var udarbejdet.

Men aftenens udsendelse gik ikke helt som ventet, hvilket resulterede i en Collins, som famlede sig igennem en ubehagelig pinlig udsendelse. Collins optræden den aften var så bemærkelsesværdig uduelig at den hurtigt fandt vej til YouTube. Videoen af ham er i dag blevet set mere end 10 millioner gange.

Det starter ellers godt, de første sekunder, men ikke meget mere end 20 sekunder efter, at spotlyset har fundet Collins, går det galt – hvilket han selv markerer med et ”Oh no”.

EN UHELDIG AFTEN

Den dårlige indsats skyldtes dog ikke blot Collins manglende erfaring. Skærmen med den tekst, som han så net skulle have læst op fra, var ikke til megen hjælp.

Den person som styrede udsendelsens teleprompter var mindst lige så uerfaren som Collin selv. Det resulterede i, at teksten skiftede så hurtigt, at Collins umuligt kunne nå at læse den op. De knap 4 minutter, hvor Collins var på, var nogle meget lange af slagsen – både for de andre i studiet, for seerne og for Collins selv. Så lange og pinefulde at han i videoen i linket ovenfor efter 2 minutter og 23 sekunder på pinebænken hvisker ”Oh God, I hate myself right now”. Stakkels Collins.

Collins optræden i 2005 er sågar blevet en af de mest velkendte nedsmeltninger på live tv nogensinde, hvilket må siges at være lidt af en bedrift på blot få minutters skærmtid.

BOOM GOES THE DYNAMITE

Ud over den grundlæggende pinlige fremtræden på live TV gjorde Collins sig bemærket ved den finurlige sætning Boom goes the Dynamite, som umiddelbart virkede som det mest forberedte under hans optræden som sportsvært.

Boom goes the dynamite har udviklet sig til en såkaldt sætnings-sætning, og i dag er det i lige så høj grad denne sætning, som Collins er kendt for, som det er de pinlige minutter som TV-vært.

Frasen var dog ikke tiltænkt tjansen som stand ind hos Ball State TV, men opstod derimod på Collins’ kollegieværelse under et maratonlignende spil Mario Kart sammen med hans kammerater. Her brugte de frasen Boom goes the dynamite for at håne hinanden under spillet.

I nyhedsudsendelsen anvender Collins sætningen når der scores i en basketkamp. Sætningen anvendes dog i dag i alle mulige andre sammenhænge, for at understrege et afgørende øjeblik.

Sætningen er blevet anvendt af forskellige kendte mennesker, i TV-serier, film og spil.

BOOM PÅ T-SHIRT

Efter Collins’ horrible 4 minutter i 2005 forsøgte et sportsfirma at kontakte Collins med henblik på at printe Boom-frasen på T-shirts. Det er således muligt i dag at købe en T-shirt med frasen påtrykt hos Amazon.

Collins havde ellers håbet på, at den pinlige affære kunne lægges bag ham og glemmes til evig tid. Så let slap han ikke. David Letterman, som også er Ball State alumne, inviterede Collins indenfor i sit Late Show.

Det hjalp Collins med at se lysere på hele seancen, blandt andet ved at Letterman viste ham, hvordan hans Boom-frase havde udviklet sig til en kendt og mainstream frase i medierne.

BOOM GOES THE DYNAMITE SANG

Senere hen er der blevet lavet sange på baggrund af Collins’ Boom. Her flere år efter får hans live flop stadig opmærksomhed.

HER ER HAN I DAG

På trods af en usandsynligt pinlig affære på live TV har det ikke slået Collins ud. Han er efterfølgende blevet professionel tv-rapporter, hvilket må siges at være udtryk for imponerende gåpåmod. Efter at have færdiggjort sine studier i 2008 fik han et job i Texas som lokal TV-rapporter hos kanalen KXXV.

Efter en nedskæring, som betød af Collins mistede sit job hos kanalen, blev han en del af siden Examiner, som består af historier fra lokale nyhedsrapportøre. Senere hen er Collins begyndt at arbejde bag kameraet, blandt andet som content producer.

Collins er ikke den eneste TV-rapporter, der har dummet sig på live TV. Men de færreste med det resultat at blive verdenskendt.

Et andet udtryk der gik viralt, var OK Boomer.