Leeroy Jenkins – Et gaming navn går viralt når spilleren dummer sig

Leeroy Jenkins – Et gaming navn går viralt når spilleren dummer sig

Her kan du læse om, hvordan Leeroy Jenkins blev så kendt at videoen af ham er blevet vist over 47 millioner gange på Youtube! Du kan også blive klogere på hvem manden bag figuren er og hvad hensigten egentlig var med videoen af Leeroy.

HVEM ER LEEROY JENKINS?

Leeroy Jenkins er navnet på en spiller i WoW, World of Warcraft. Som del af en gruppe planlagde han et angreb i spillet, men endte med at ødelægge angrebet fuldstændig.

Trods gruppens velplanlagte angreb gik Jenkins direkte til angreb på fjenden mens han råbte sit eget navn “Leeeeroy Jenkins“!

Det blev alt sammen optaget på video, og på den måde blev Jenkins’ fatale indsats foreviget. Videoen blev uploaded til skue for alle i 2005.

Manden bag figuren var nemlig ikke tilstede under planlægningen af angrebet fordi han var ude og tilberede en tallerken med kylling.

Figuren Leeroy Jenkins

Leeroy Jenkins! At least I have chicken!

Ben Schultz


Siden er videoen blevet set over 47 millioner gange på Youtube. På videoen her nedenfor kan du se, hvordan Jenkins dummede sig, hvilket endte med at gøre gaming navnet uhyrligt kendt.

LEEROY JENKINS MEME

Videoen af det kæmpe fail gik viralt og udviklede sig til flere memes, som kun har gjort gaming navnet endnu mere kendt. Det medførte at Leeroy Jenkins også er velkendt i samfundet generelt i dag – ikke kun inden for gaming-verdenen.

Leeroy fik kult status i WoW-verdenen. Blizzard, som står bag spillet WoW, udviklede en figur, som blev opkaldt efter Leeroy. Blandt andet i et kortspil, hvor man kunne få figuren på et kort.

Der er blevet henvist til Leeroy i et utal af serie, såsom i en episode fra Family Guy.

Det udviklede sig også til, at man i spillet kunne lave en Leeroy. En Leeroy betød, at man ville lave lidt fis med sine medspillere ved at gøre præcis ligesom Leeroy gjorde – springe direkte ud i en hovedløs kamp mod fjenden uden grønt lys fra sine medspillere.

Leeroy Jenkins har sågar været svaret i Jeopardy.

Det blev vel anset, hvis man blot havde spillet på samme tid som Leeroy, eller havde mødt ham undervejs i spillet.

HVEM ER LEEROY JENKINS?

Gamernavnet Leeroy Jenkins blev anvendt af Ben Schultz. Han var en ganske almindelig ung mand fra Colorado, USA.

Ben Schultz var 24 år gammel i 2005 da videoen med Leeroy Jenkins gik viralt. På det tidspunkt læste til han elektro-ingeniør. Schultz selv opnåede ikke samme kult status som hans egen figur gjorde.

Ben Schultz

Schultz og hans venner forsøgte at udnytte, at deres video gik viralt ved at sælge merchandise. Blandt andet ved at sælge T-shirts.


Det er dog mest karakteren Leeroy og ikke Ben selv, der har fået mest opmærksomhed.

ET PLANLAGT FAIL?

Rygterne florerede efter videoen af Leeroy Jenkins, som hovedløst ødelægger gruppens planer. Der opstod tvivl om hensigten med det spolerede angreb. Var det hele iscenesat?

Manden bag Leeroy Jenkins, Ben Schultz, blev spurgt hvorvidt videoen var ægte i 2007. Hans svar var, at det er det op til den enkelte at afgøre…

Men så i 2017 fik piben en anden lyd: Gruppen bag videoen indrømmede, at hele videoen var iscenesat. De havde ikke troet at nogen ville tro på, at det var et oprigtigt fail af Leeroy.

Der var en helt speciel grund til, at de lavede denne video. Deres formål var at skabe awareness for net neutrality. Net neutrality er en måde, hvorpå internet-udbyderne kan prissætte internettet alt efter, hvad internettet bruges til. Det betyder at forbrugere er overvåget konstant, når de bevæger sig rundt på internettet.

Det var altså ført 12 år efter at videoen blev lavet, at gruppen indrømmede at videoen ikke var ægte.

Der har været en kæmpe debat i USA omkring net neutrality og gruppens video skulle altså være en måde at sætte fokus på netop dén diskussion.


Hvis du vil læse om et flop af en anden ung mand, der gik viralt samme år, kan se se klippet om Boom Goes the Dynamite her