Bryllupsinvitationer - lav dem selv med succes

Bryllupsinvitationer – lav dem selv med succes

Bryllupsinvitationer – et bryllup er en festdag, og det er altid noget helt specielt, når to personer vælger at sige ja til at leve sammen resten af livet.

Det er derfor også helt specielt, når der skal sendes invitationer ud, for en indbydelse er et symbol på kærlighed og glæde til de inviterede.

Flotte og hjemmelavede bryllupsinvitationer

Når vi taler bryllupsinvitationer, er det vigtigt at huske på, at et bryllup kan løbe af stablen på mange forskellige måder. Det mest traditionelle er, at vielsen foregår i en kirke.

Ønsker man et bryllup uden religiøst indhold, er det muligt at få foretaget en borgerlig vielse på et rådhus af en borgmester eller embedsmand. Faktisk er der visse steder i landet mulighed for at blive viet offentlige steder.

Et bryllup i Tivoli en smuk sommerdag er da ikke at gå af vejen for.

Uanset hvordan man vælger at blive viet, og hvor den efterfølgende reception og fest skal foregå, skal det afspejle sig i den bryllupsinvitation, man sender ud.

Hjemmelavede invitationer er hyggelige og personlige – men de tager også lang tid at lave. Det er en god måde at tilbringe tid sammen, at fremstille dem. I er dermed sikre på, at jeres bryllupsinvitationer bliver lige præcis, som I gerne vil have dem.

Bryllup med tema

Ordet tema kan godt virke lidt overvældende – for mange forbinder det med, at så skal der pyntes op og være en hel bestemt dresscode. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet, og slet ikke når der er tale om et tema til et bryllup.

Temaet kan hjælpe jer med at bevare den røde tråd. En af fordelene ved at vælge et tema til jeres bryllup er, at det giver god inspiration til jeres bryllupsinvitationer. I kan også bruge det, når I skal lave bordkort til bryllup.

Et bryllupstema kan være en speciel farve, en speciel blomst, årstiden eller en ting, som går igen og skaber genkendelighed. Når I tænker over, hvordan I skal lave jeres bryllupsinvitationer, er det derfor samtidig en god idé at overveje, hvad der vil se godt ud som bordkort, bordpynt og lignende.

Her fremstilles der bryllupsinvitationer

Tips til invitationen

Der er mange måder, hvorpå I kan lave en rigtig flot og personlig invitation til bryllup. Nedenfor får du forslag til bryllupsinvitationer, der kan bruges både til det traditionelle kirkebryllup og til en borgerlig vielse:

Der var engang en prins og en prinsesse… Der er ikke noget mere romantisk end en bryllupsinvitation, der er bygget op som et eventyr, og som fortæller noget om, hvordan brudeparret mødte hinanden og den efterfølgende tid sammen.

Selve invitationen kan laves på flere måder. Det kan gøres ekstra personligt ved at lave jeres eget monogram, som så kan gå igen på jeres bordkort, menukort og lignende.

En anden rigtig fin invitation til bryllup er et hæfte, som er samlet af en lille silkesløjfe i øverste venstre hjørne. Størrelsen på hæftet kan du selv bestemme, men det ser pænest ud med kvadratisk papir på 15×15 cm.

Selve hæftets sider består af pap i jeres ønskede temafarver, og informationerne til gæsterne skrives på almindeligt papir, som så klippes ud og limes på pappet. Det giver en rigtig fin detalje, hvis I klipper med en ”mønstersaks”.

Der skal være fem sider per invitation – inklusiv for- og bagside, da der skal være en side med selve invitationen, en side med praktiske oplysninger (overnatningsforhold, toastmaster og lignende) samt en side med ønsker.

Når de fem sider er lavet, laver du hul med en hullemaskine i øverste venstre hjørne og binder det hele sammen med en fin silkesløjfe.

Voilá – en rigtig fin og original bryllupsinvitation.

Reflektér over invitationen og temaet

Sæt jer og tænk over, hvad der kunne være jeres tema til bryllup. Her kommer nogle hjælpemidler til, hvordan I får hjernecellerne i gang:

  • Hvor mødte I hinanden? Havde I det fx sjovt med at det regnede og den kommende bruds mascara løb ned af kinderne, eller mødtes I til en koncert med jeres yndlingsband?
  • Skete frieriet på stranden, på en skovtur eller et helt tredje sted. Hvis det var et romantisk frieri, er det oplagt at bruge som tema.
  • Kiggede I på hinanden første gang i fitness centeret eller til en koncert eller noget helt tredje? På cd’en kunne der være “jeres sang” eller sange fra den koncert, hvor I mødtes den første gang.

Hvad skal der stå i en invitation til bryllup?

Det plejede at være helt normalt, at man sendte bryllupsinvitationer ud seks til otte uger før brylluppet. Nu til dags bør man dog sende sine invitationer ud mindst tre måneder før brylluppet, så man er sikker på, at folk kan komme. Sommeren er blevet højsæson for bryllupper, og det kan derfor være en god idé at give folk besked lige så snart, I kender datoen.

Dermed ikke sagt, at I skal sende jeres indbydelse ud med det samme, men I bør gøre folk opmærksom på datoen. Det kan I vælge at gøre telefonisk, ansigt til ansigt eller i en mail. En save the date-besked er kommet for at blive.

Udover formalia, såsom anledning, tidspunkt, sted, svarfrist, kontaktinformationer samt afsender, er det en god idé at anføre muligheder for overnatning, rutevejledning, toastmaster, ønskeliste samt eventuel gavekoordinator i jeres bryllupsinvitationer.

På den måde sikrer I jer, at jeres gæster har alle muligheder for at være med til at gøre jeres bryllup til noget specielt.

Vintage bryllupsinvitationer

Vintage-dillen er kommet for at blive. Der er noget unikt og særligt over, når tingene ser brugte ud. Det kan ligefrem være et kvalitetsstempel, at tingene kan holde i mange år, fremfor at købe nyt hele tiden.

Bryllupsinvitationer træ

Invitationer behøves ikke skrives på papir eller i en mail. Træ er et lækkert materiale at holde i sine hænder – også når det kommer til bryllupsinvitationer.

DIY – også når det kommer til bryllupsindbydelser

Bryllupsinvitationer med blonder

Blonder er der noget hyggeligt, smukt og feminint over. Brudekjolen skal måske have blonder – hvorfor så ikke følge trop med invitationerne?

Så er det nu du eller I skal i gang med at designe de flotteste bryllupsinvitationer, verden endnu har set. Du kan finde meget mere festlig inspiration her på siden.