Drukspil er lige, hvad du har brug for, når der skal endnu mere gang i festen. I denne artikel kan du finde eksempler på drukspil, som vil være garanti for timevis af underholdning. Mange af spillene kan varieres, så de passer lige nøjagtig til dit selskab.
Pyramide – et klassisk drukspil
Et af de sjoveste og mest populære drukspil er pyramide. Spillet egner sig til både få og mange deltagere. Hvis du er super god, kan du let gøre din modstander fuld. Hvis du er knap så god? Ja – så er det dig, der bliver godt fuld. Win-win.
Det skal I bruge:
- Et kortspil med 52 kort
- Alkohol – og masser af det
- Minimum 2 deltagere
Spillets regler:
- Uddel 4 kort til hver spiller.
- Du må kun kigge på dine kort, indtil spillet starter. Prøv på at huske dine kort, også selvom din promille stiger.
- Lav en pyramide med de resterende spillekort. Der skal i alt være fem rækker og spillekortene skal vende med bagsiden opad.
- Start med at vende et kort fra pyramidens nederste række.
- Når du har trukket et kort fra pyramiden, skal du sige, om du har et kort med samme værdi eller ej. Det vil sige, at hvis du trækker en 3’er fra pyramiden, kan du vælge at fortælle sandheden eller bluffe ved at sige, at du også har en 3’er.
- Alt efter hvem der får ret, kan der opstå disse tre scenarier: – Hvis din modstander fanger dig i at bluffe, skal du drikke. – Hvis du taler sandt og din modstander ikke tror på dig, så skal din modstander drikke dobbelt. – Hvis din modstander tror på dig, bliver det bare næste spillers tur.
- Husk! Hvis du viser dit kort til modstanderen, skal du udskifte dit spillekort.
- For hver gang I bevæger jer en række opad i pyramiden, lægges der en ekstra tår til. Dette betyder, at ved første række, skal der drikkes 1 tår. Anden række 2 tårer, og tredje række 3 tårer osv.
- Når der ikke er flere kort tilbage i pyramiden, er spillet slut og I er sikkert blevet godt berusede. Måske starter I forfra med en ny pyramide.
Se også med her:
Meyer – et klassisk drukspil
De fleste har på et eller andet tidspunkt i deres liv siddet på en snusket bodega med et spil Meyer som underholdning. Meyer er et enkelt terningespil, som er meget let at lære. Som drukspil fungerer det virkelig godt og man kan spille, selvom festen kun består af to personer.
Det skal I bruge:
- 2 terninger
- 2 raflebægre
- Alkohol – og meget af det
- Minimum 2 deltagere
Spillets regler:
- Ryst de to terninger imellem raflebægrene og skjul udfaldet fra de andre spillere.
- Hvis du for eksempel slår en 4’er og en 6’er, har du slået 64. Hvis du slår en 2’er og en 5’er har du slået 52 osv. Meyer (1+2) er det højeste slag, Lille-Meyer (1+3) det næsthøjeste. Herefter følger par af tal med 6+6 som det mest værdifulde. 32 er det laveste slag.
- Du kan enten vælge at tale sandt eller bluffe.
- Næste spiller har nu to muligheder: At tro på, hvad du har sagt – og spille videre i håbet om at kunne overgå dit slag – eller bluffe sig videre. B. At sige du har bluffet, løfte raflebægeret og se, hvad du har slået. Hvis spilleren vælger dette, kan der ske følgende: – Hvis du har bluffet (terningerne viser ikke, hvad du har sagt), skal du drikke en to tårer. – Hvis du har sagt det rigtige antal øjne, skal den anden spiller drikke en tår.
Efter dette valg er foretaget, kan spillet nu spilles videre, indtil der er én, der vil kigge på terningerne i raflebægeret igen. Man drikker dobbelt, når man taber som følge af Meyer eller Lille-Meyer. Man drikker også dobbelt, når man bliver grebet i at bluffe.
Drukfisk
Du har helt sikkert prøvet at spille det klassiske kortspil fisk. Drukfisk er præcis det samme spil som det klassiske – men med et lille twist. Den eneste forskel er selvfølgelig, at der nu er alkohol involveret.
Det skal I bruge:
- Et kortspil med 52 kort og jokere
- Alkohol – i gode mængder
- Minimum 2 deltagere
Spillets regler:
- Hver spiller får uddelt i alt syv spillekort
- Bland resten af kortene på midten af bordet
- Du spørger nu din modstander, om han/hun f.eks. har nogle 5’ere.
- Hvis din modstander har én eller flere 5’ere, skal han give dig den/dem.
- Hvis din modstander ikke har en 5’er, bliver der sagt ”fisk”. Træk herefter et kort fra bunken i midten.
- Husk at du kun må spørge om en 5’er, hvis du selv sidder med en 5’er på hånden.
- Når du har samlet 4 ens spillekort – et stik – placerer du kortene på bordet, så din modstander også kan se det.
- Hvis du under spillet løber tør for spillekort, skal du trække tre nye spillekort fra bunken i midten.
- Spillet slutter, når der ikke er nogen spillekort tilbage. Hverken på hænderne eller på midten af bordet.
- Spilleren med flest stik har vundet.
I drukfisk kan du selv finde på fremgangsmåden, eller du kan følge de mest normale drukregler:
- Hvis din modstander siger fisk, skal du drikke to tårer.
- Hvis du får et stik, skal din modstander drikke fire tårer.
- Hvis du får et stik med jokere, skal din modstander drikke seks tårer.
- Hvis du får et stik med es, skal din modstander drikke en hel genstand – en øl, en Sommersby eller lignende.
- Taberen af spillet skal drikke noget ækelt spiritus. Slavevodka eller sure shots f.eks.
Find endnu mere underholdning her:
Find flere videoer om drukspil på YouTube.
Det tomme glas
Et andet sjovt og utrolig populært drukspil er det tomme glas. Man kan lære det på ingen tid. Et drukspil, der garanterer højt humør og en promille over det tilladte, hvis du vil køre bil.
Det skal I bruge:
- En terning
- Alkohol – og et passende stort udvalg af det
- Minimum to deltagere
- Seks stykker papir
- Seks glas
Spillets regler:
- Fyld forskellige former for alkohol i glassene.
- De seks glas placeres ovenpå seks forskellige stykker papir.
- Nummerér papirerne med tallene 1 til 6 – ét stykke papir med tallet 1, ét andet med tallet 2 osv.
- Slå herefter med terningen.
- Hvis terningen viser tallet 3, skal du drikke fra glas nummer 3. Hvis terningen viser tallet 5, skal du drikke fra glas nummer 5 og så fremdeles.
- Når du har drukket indholdet i dit glas, er det næste spillers tur.
- Sådan fortsætter spillet, indtil alle seks glas er tømt for alkohol.
Man kan også spille med flere terninger, hvis der skal endnu flere glas på bordet. Det tomme glas er klart sjovest, hvis der er stor forskel på indholdet af glassene. Det vil medføre stor spænding, hvis et af glassene f.eks. indeholder en ordentlig omgang Sure Fisk-shot. Nogle af glassene kan på den måde være sjovere at skulle drikke end andre.
Træmand – lækkert drukspil
Et andet sjovt og simpelt drukspil er træmand. Man kan selv lave sine regelkort, vi præsenterer dig her for en fremgangsmåde.
Det skal I bruge:
- Minimum 4 spillere
- Alkohol i store og varierede mængder
- En eller flere terninger
- Nedskrevne regler
Spillets regler:
- Man skiftes til at slå med terningen og herefter er det op til antallet af øjne, hvad der skal ske.
- Slår man en 3’er skal man udpege en træmand. Træmanden skal herefter drikke hver gang, der slås en 3’er. Slår træmanden selv en 3’er må titlen gives videre til en anden spiller.
- I kan lave jeres egne regler. Slår man en 1’er kan det betyde fælleskål. En 2’er kan betyde, at personen til højre skal drikke fem tårer. En 3’er betyder som sagt, at træmanden skal drikke eller en ny træmand. En 4’er kan betyde, at man selv skal drikke fire tårer. En 5’er kan betyde, at man må dele nogle shots efter eget valg ud til personer i selskabet. En 6’er kan betyde, at en udvalgt person skal bunde en øl.
- Spiller I med flere terninger, vil det betyde endnu flere mulige udfald. F.eks. – slår sammenlagt fire betyder herreskål. Sammenlagt seks betyder dameskål. Osv.
Man kan altså lave alle mulige og umulige regler. F.eks. kan man forbydes at gå på toilettet med mindre man slår et bestemt slag. Det kan også indføres, at der skal være andre små spil med i træmand. Slår man to 5’ere kan det medføre legen nævn en kategori. Deltageren, der har slået de to 5’ere, nævner en kategori – f.eks. ølmærker.
Herefter skal man på skift nævne et ølmærke, som ikke er blevet nævnt tidligere. Man skal nævne det hurtigt – ellers har man tabt og skal drikke et bestemt antal tårer. Træmand kan virkelig udbygges til et originalt og yderst underholdende drukspil. Husk at skrive reglerne ned, så de ikke går tabt og tilmed kan findes frem en anden god gang.
Vandfald
Endnu et drukspil hvor I kan lave jeres egne regler. Vandfald kan blive meget fantasifuldt og udfordrende. I bestemmer selv sværhedsgraden – det bliver sværere og sværere efterhånden som promillerne stiger.
Det skal I bruge:
- Et kortspil
- Masser af alkohol af forskellig slags
- Glade og festlige deltagere
Spillets regler:
- Start med at brede alle kort ud rundt om f.eks. en flaske øl.
- Deltagerne skiftes nu til at trække et kort og placere det oven på den åbne flaske. Personen, der får kortene til at falde ned, skal bunde indholdet af flasken. Så er spillet ligesom i gang.
- Nu breder I på ny kortspillet ud på et bord – ikke omkring en flaske denne gang. I skal derefter skiftes til at trække et kort.
Hvert kort tilhører en bestemt kategori, som I selv bestemmer. Her følger forslag til regler:
Røde 2’ere – du skal selv drikke to tårer af din øl.
Sorte 2’ere – del to tårer øl ud til en anden deltager.
3’ere – fælleskål.
Ruder 4 – drik selv et shot Jägermeister.
Alle andre 4’ere – alle deltagere drikker et valgfrit shot.
Hjerter 5 – drik af din øl i fem sekunder imens du snurrer rundt.
Alle andre 5’ere – del fem tårer øl ud til to andre deltagere.
6’ere – tissekort. Man må kun gå på toilettet, hvis man har sådan et kort.
Røde 7’ere – tommelkort. Man placerer på et valgfrit tidspunkt sin tommelfinger på bordkanten. Den sidste deltager, der følger trop, skal drikke fem tårer af sin øl.
Sorte 7’ere – hænder bag nakken-kort. Man folder sine hænder bag nakken på et valgfrit tidspunkt. Sidste deltager til at gøre det samme, skal drikke tre shots.
8’ere – kategorikort. Nævn en kategori som I skal dyste i. Hvis det f.eks. drejer sig om hovedstæder, skal der drikkes et antal tårer eller shots, hvis ikke man kan nævne en hovedstad hurtigt. Andre eksempler på kategorier: sangere, tøjmærker, sprog, parfumer, film, politikere, Disney-figurer osv.
Spar 9 – del tre shots efter eget valg ud til en anden deltager.
Klør 9 – drik selv et shot med slavevodka.
Hjerter 9 – drik et glas øl med sugerør.
Ruder 9 – drik tre tårer af din øl imens du holder dig for næsen.
10’ere – regelkort. Man må selv finde på en regel, der gælder i resten af spillet. Når alle fire 10’ere er trukket op af bunken, kan der være mange sjove regler involveret. Eksempler på sjove regler: Alle deltagere får et nyt navn – man må ikke sige ja eller nej – man må kun bruge sin forkerte hånd – alle skal hoppe ti gange, når de har drukket – alle mobiltelefoner skal slukkes osv.
Knægte – herreskål. Alle hankønsvæsner skåler højt og tydeligt.
Damer – dameskål. Alle hunkønsvæsner skåler med stort velbehag.
Konger – kongekort. Man placerer kortet i panden og er nu konge i spillet indtil en anden trækker et kongekort. Kongen bestemmer alt – bortset fra, hvad de forskellige kort betyder. Kongen kan f.eks. sætte musik på – bestemme at alle skal danse til en sang – bede om at blive tiltalt på en bestemt måde – bestemme at alle mænd skal stå op osv.
Esser – sniperkort. På et valgfrit tidspunkt danner du en cirkel imellem din tommel- og pegefinger. Herefter får du et ansigt til at passe ind i denne cirkel. Hvor mange sekunder du når at tælle til, før du bliver opdaget, resulterer i det antal shots, dit offer skal drikke.
Jokere – ondskabskort. Lav nogle virkelig ulækre blandinger af alkohol. Med et jokerkort kan man dele sådan en drik ud til en anden deltager. Vandfald er et virkelig sjovt drukspil, som med garanti vil resultere i en festlig promille. Find selv på endnu flere underholdende regler. Det kan godt være, at vandfald kun skal spilles én gang i løbet af aftenen – ellers er det nok tvivlsomt, om I kommer videre i byen.
Nu har du fået nogle fantastiske drukspil til din næste fest. Husk også at læse vores artikel om ølspil.